kapat

10.11.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
banners
Sabah İnternet
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

Teba
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
KISA.. KISA.. KISA..

* Elektronik pazara yeni ürün: Latium
Ürünleri Türkiye'de Cadet Bilgisayar tarafından pazara sunulan PADS software, elektronik sistem tasırımcılarına yönelik özel bir mimari yarattı. Laitum mimarisinin tasarım pazarının çok boyutlu sorunlarına çözüm getirmesi bekleniyor. Latium teknolojisi sayesinde PADS, internet platformunun kurum çapındaki bilgilerin paylaşımında sunduğu imkânları göze alarak tamamen internet tabanlı çözümler üretmeyi planlıyor.

* Uydu görüntülerine SGI desteği
Uzay görüntüleri, hava fotoğrafları, haritacılık ve bunlara ilişkin coğrafi bilgiler alanında ürün ve hizmet sunan Space Imagining firması, dünyanın bir metre çözünürlüklü görüntü üreten ilk uydusu IKONOS'un tanıtımının ardından SGI'yı iş ortakları arasına kattı. SGI, Space Imagining'in IKONOS uydusunun yeryüzü istasyonlarına ve eğitim merkezlerine iş istasyonları ile sunucular sağlayacak.

* Compaq'tan yeni iş istasyonu
Compaq, Professional Workstation AP550 ve SP750 iş istasyonlarını piyasaya sürdüğünü; AP400'e yeni özellikler kattığını duyurdu. Compaq iş istasyonlarındaki bu yenilik ve gelişmelere paralel olarak, yüksek talepleri olan kullanıcıların performans ve maliyet konusundaki gereksinimlere yönelik bir dizi çözüm sunuluyor.

* Personelin devamını kontrol eden sistem
Porcan Bilişim Holding, personelin çalışma sürelerini gün ve saat olarak hatasız bir biçimde saptanmasını ve bölümler bazında raporlanmasını sağlayan Personel Devam Kontrol Sistemi PC Puantörü bayi kanalıyla satışa sunuyor. PC Puantör ile giriş çıkış bilgilerinin gün bazında değerlendirilmesi sayesinde, günlük puantajı etkileyecek hareket hatalarının sonraki günlere yansıması önleniyor.

* Yüzyılın son Baanworld Fuarı
Kurumsal Kaynak Planlaması sektörünün önde gelen şirketlerinden Baan Company'nin düzenlediği Baan World Fuarı, 10-12 Kasım tarihlerinde Viyana'da Austria Center'da yapılacak. Yeni binyılda ERP sistemlerinin konumunu belirleyecek çok önemil teknolojilerin sergileneceği Baan World '99'da, müşter8i ilişkileri yönetimi, işletme yönetimi, E-enterprise Management çözümü, teknoloji yönetimi ve kurumsal bilgi yönetimi gibi konular yer alıyor.

* İnternet erişim kaçınılmaz olmalı
Finans Leasing ve Fornet, kurumların internette varolabilmeleri için bir kampanya başlattı. İki firmanın başlattığı ve 30 Aralık 99 tarihine kadar sürecek olan kampanya, 5 ve üzerinde personele sahip kurumlara internet erişimi, yazılım, donanım, güvenlik ve Türk Telekom giderlerini içine alan komple bir çözüm paketi vaadediyor.

* Telekomun yeni ürünleri fuarda
Telekomünikasyonun önde gelen şirketlerinden Lucent Technologies, dünya çapında düzenlediği SYSTIMAX R/Evolution '99 konferans programına Türkiye'yi de davet etti. 16 Kasım'da The Marmara Otel'inde yapılacak olan konferansta, ofis ortamlarına yönelik kablolama altyapıları için bakır, fiber ve kablosuz ağları ile veri iletişimi sistemlerdeki en son yenilikler tanıtılacak.

* Mobil Oil Türk'ten depremzedelere yardım
Mobil Oil Türk, Türkiye eğitim GÖnüllüleri Vakfı'nın (TEGV) Hayat Mahalleleri projesine 50 milyar yardımda bulunduğunu açıkladı. Proje kapsamında ikisi İzmit, ikisi Adapazarı ve biri Yalova'da olhama üzere beş adet Hayat Mahallesi kurulacak ve bu mahalleler iki yıl süreyle depremden etkilenen ailelerin kullanıma sunulucak. Daha sonra ise Eğitim parkı, öğretmen lojmanı veya üniversite yurdu olarak kullanılmaya devam edecek.

* Genç işadamları Antalya'da toplandı
Türkiye Genç İşadamları Konseyi (TÜGİK) ve Türk Genç İşadamları Vakfı (TÜGİV) Antalya'da toplandı. Ülkenin içinden çıkılamayan birçok sorununa karşı, temel dinamikleri ile Türkiye'nin çağdaş geleceğini temsil eden genç işadamları buradad düzenledikleri arama konferansı ile tartışarak, 2000'li yıllar için aksiyon planları oluşturdular.


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır