|
Beşamel soslu fırında ıspanak
Malzemesi
* Yarım kg ıspanak
* 1.5 çorba kaşığı margarin
* 1.5 su bardağı süt
* 2 çorba kaşığı un
* Yarım su bardağı sıvı yağ
* 1 adet soğan* 4 adet yumurta
* Kaşar peyniri rendesi
* Tuz, karabiber
|
HAZIRLANIŞI
Ön hazırlık olarak ıspanakları ayıklayalım. Yıkayıp, doğrayalım. Soğanı da piyazlık doğrayalım. Tavaya sıvı yağı alıp, soğanları ilave edelim. Soğanlar pembeleştiğinde ıspanakları ilave edelim. Ispanaklar yumuşayana dek kavurmaya devam edelim. Ispanakları orta büyüklükte bir cam fırın tepsisine alalım. Üzerine 4 göz açalım. Açılan gözlere yumurtaları kıralım. Yumurtaların üzerine tuz ve karabiber serpelim. Ayrı bir tavaya margarini alarak eritelim. İçine 2 kaşık unu ilave ederek, sararana dek kavuralım. Sütü azar azar ve sürekli karıştırarak ilave edelim. Koyulaştığında ateşten alalım. Tuzunu ayarlayalım. Bu sosu ıspanakların üzerine yayıp, üzerine kaşar rendesi serpiştirelim. Orta ısılı fırında kaşarlar pembeleşene dek pişirelim. Dilimleyerek, servis yapalım.
|
Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır
|