kapat

10.11.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
banners
Sabah İnternet
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

Teba
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Beşamel soslu fırında ıspanak
Malzemesi
* Yarım kg ıspanak
* 1.5 çorba kaşığı margarin
* 1.5 su bardağı süt
* 2 çorba kaşığı un
* Yarım su bardağı sıvı yağ
* 1 adet soğan* 4 adet yumurta
* Kaşar peyniri rendesi
* Tuz, karabiber

HAZIRLANIŞI
Ön hazırlık olarak ıspanakları ayıklayalım. Yıkayıp, doğrayalım. Soğanı da piyazlık doğrayalım. Tavaya sıvı yağı alıp, soğanları ilave edelim. Soğanlar pembeleştiğinde ıspanakları ilave edelim. Ispanaklar yumuşayana dek kavurmaya devam edelim. Ispanakları orta büyüklükte bir cam fırın tepsisine alalım. Üzerine 4 göz açalım. Açılan gözlere yumurtaları kıralım. Yumurtaların üzerine tuz ve karabiber serpelim. Ayrı bir tavaya margarini alarak eritelim. İçine 2 kaşık unu ilave ederek, sararana dek kavuralım. Sütü azar azar ve sürekli karıştırarak ilave edelim. Koyulaştığında ateşten alalım. Tuzunu ayarlayalım. Bu sosu ıspanakların üzerine yayıp, üzerine kaşar rendesi serpiştirelim. Orta ısılı fırında kaşarlar pembeleşene dek pişirelim. Dilimleyerek, servis yapalım.

Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır