kapat

10.11.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
banners
Sabah İnternet
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

Teba
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Genç, azimli, başarılı
Türkiye'nin en başarılı 10 genci, JCI'ın düzenlediği TOYP'99 ödül töreninde bir araya geldi

Genç girişimcileri bir araya getiren Junior Chamber İstanbul (JCI), yılın en başarılı 10 gencini seçti. İMKB Kongre Salonu'nda düzenlenen TOYP'99 töreniyle ödüller sahiplerine dağıtıldı. Yüze yakın katılımcı arasından ulusal jürinin farklı kategorilere göre seçtiği "Yılın 10 Başarılı Genci", 2000 yılında Japonya'da düzenlenecek "Dünyanın En Başarılı Gençleri Yarışması"na katılmaya hak kazandı.

İŞTE İNSAN'ın da sponsorları arasında bulunduğu TOYP'99 ödül töreninde bir konuşma yapan JCI Türkiye Başkanı Uluğ Atasoy, "kuruluşlarının amacının "bireysel gelişimden yola çıkarak pozitif değişim yaratmak" olduğunu söyledi.

Geçen yıl Fen ve Teknik alanında "Dünyanın En Başarılı Genci" seçilen Hasan Alanyalı ve Çevre Korumacılığı ile Ahlaki Liderlik alanında aynı ödüle layık görülen Harun Güçlüsoy da JCI'a projelerine verdiği destek nedeniyle teşekkür etti.

Başarının adı
Daha sonra ödül törenine geçildi. "İş Dünyası, Ekonomi ve Girişimcilik" dalında en başarılı genç, Remax Genel Müdürü Murat Goldstayn oldu. Emlakta franchising sisteminin ilk örneği olan Remax'ın en genç genel müdürü olan Goldstayn, kısa sürede yarattığı başarılı nedeniyle ödüle layık görüldü.

"Siyaset, Hukuk ve Kamu Yönetimi" kategorisinde birinciliği, TÜGİAD Brüksel Temsilcisi Hakan Hanlı kazandı. Hanlı, Avrupa Birliği ile ilgili çalışmaları nedeniyle ödüle layık görüldü.

"Kültürel Başarı" alanında birinciliği kazanan piyanist Mehmet Okonşar'ın, kariyeri ve geleceği son derece parlak. Dünyanın en ünlü şeflerile çalışan Okonşar, ünlü piyanist Alexis Weissenberg'in tüm dünyadan seçtiği sekiz stajyerden biri.

"Çevre Korumacılığı ve Ahlaki Önderlik" alanında birinciliği Mete Hacaloğlu aldı. Hacaloğlu, uygulaması Hasandede'de süren "Sürdürülebilir Yaşam" projesi için çalışıyor.

Uyuşturucu savaşı
İnsan Haklarına, Çocuklara ve Dünya Barışına Katkı" dalında birinci olan İsa Altun, bir polis. G.Antep'te görev yapıyor. Altun, "Medyada Uyuşturucu Dehşeti" konulu sergisini liselerde izlenime açtığı ve uyuşturucuyla mücadele adına 1 milyon mektubu öğrenci ailelerine gönderdiği için ödüle layık görüldü.

"İnsanlığa ve Gönüllü Kuruluşlara Katkı" kategorisinde birinciliği AKUT Genel Başkanı Nasuh Mahruki kazandı. "Kar Leoparı", deprem felaketinin ardından büyük başarıların altına imza atan AKUT'un kurucularından olduğu için ödüle layık görüldü.

Fen ve Teknik Gelişme alanında birinci, İTÜ Maden Mühendisliği öğretim üyesi Tuncay Taymaz oldu. Taymaz, deprem konusundaki çalışmaları nedeniyle ödül aldı.

Kişisel Başarı alanında ise geçirdiği trafik kazasına rağmen ayakta kalmayı başaran ve hayatla mücadelesine devam eden Ahmet Tunç Tonger birinci oldu. Pekin'de düzenlenen "Dünya Genç Girişimciler Yarışması"nda da birinci olan Tonger'in, ortak olduğu 3 şirket bulunuyor.

Ödül töreninde son ödülü ise Tıbbi Yenilik ve Buluşlar alanında, Çağrı Çal'a verildi. Prostat kanseri üzerine yaptığı araştırmaları nedeniyle ödüle layık görülen Çal, üroloji konusunda geleceğin en ünlü tabiplerinden biri olmaya aday.


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır