kapat

10.11.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
banners
Sabah İnternet
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

Teba
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
"Gündüz uyudu gece hep çapkınlık yaptı"
Olay milletvekili Sebgatullah Seydaoğlu'nun Almanya maceraları, MHP ve ANAP gruplarında tartışma konusu oldu

MHP'Lİ milletvekilleri, Meclis grubunun kapalı bölümünde Almanya'da üç milletvekilinin resmi heyet yemeğine katılmak yerine striptiz şovunu izledikleri iddialarını görüştü. Almanya gezisine DSP Aydın Milletvekili Sema Pişkinsüt ve ANAP Diyarbakır Sebgatullah Seydaoğlu ile katılan MHP Muğla Milletvekili Metin Ergun, MHP'li milletvekillerine Almanya gezisine ilişkin iddialar hakkında bilgi verdi.

Ergun, ANAP'lı Seydaoğlu'nun resmi ziyaretten üç gün önce Almanya'ya gittiğini hatırlatarak, PKK yandaşı milletvekilleri ile özellikle de Claudia Roth'la görüşmeler yaptığını söyledi. Ergun, "Ne yazık ki, bu milletvekilimizin görüşme yerine gayri ahlaki yerlere gittikleri doğrudur. Gündüz toplantıda uyuyup, gece adını bile anmaktan hicap duyduğum yerlere gitmiştir" dedi. Ergun, Seydaoğlu'nun PKK yandaşı olan ve sık sık Türkiye'nin Güney-doğusu'ndan "Kürdistan" diye bahseden Alman milletvekilleri kendilerine soru sorarken, masa altından kendilerine soru, bazı özel bilgi ve gazete haberleri verdiğini de ileri sürdü.

ANAP'lı Milletvekili Sebgatullah Seydaoğlu da dünkü ANAP Grubu'nda kendini savundu. Hakkındaki "bara gitti", "hayat kadınlarıyla çıktı" iddialarını yalanlayan Seydaoğlu "Ben hayatımda bir bardak bira bile içmedim. İçtiğimi gören varsa ayağa kalksın" dedi. Seydaoğlu, olanlardan Komisyon Başkanı Sema Pişkinsüt'ün sorumlu olduğunu söyledi. Nevin BİLGİN

Sebgatullah ne demek?
Almanya'da PKK'lılarla görüşen ANAP milletvekili Seydaoğlu'nun ismi merak konusu oldu

İNSAN Hakları Komisyonu üyesi olarak gittiği Almanya'da iki PKK'lı ile görüşmesi ANAP Diyabakır milletvekili Sebgatullah Seydaoğlu'nu günün adamı yaptı. Siyasi bir skandala imza atan Seydaoğlu ile ilgili haberler birden gazete sayfalarını doldurdu. Buna bağlı olarak da pek sık rastlanmayan isminin anlamı merak konusu oldu.

Biz araştırdık Sebgatullah kelimesi Kuran-ı Kerim'in Bakara Suresi'nde geçiyor. Anlamı Allah'ın rengi demektir. Bakara Suresi ayet 138'de "Allahın verdiği renge uyun, rengi; Allahınkinden daha güzel olan kim vardır? Biz O'na kulluk edenleriz deyin" ifadesi geçiyor. Doğu ve Güneydoğu'da çok kullanılan isimlerin başında gelen Sebgatullah özellikle Doğu'daki aşiretlerde aşiretin ileri gelenlerine veriliyor. Abdülhalim, Abdülkerim, Abdülrahman gibi Allahın sıfatlarını ihtiva eden isimler de sıkça kullanılıyor. Bu isimlerin anlamı yumuşak, cömert, bütün insanlığı ifade ediyor.


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır