kapat

10.11.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
banners
Sabah İnternet
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

Teba
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Bakan Tantan'a Yılmaz talimatı
Adana'daki temizlik işçisini öldüren polisi ortaya çıkar İskenderun'da kızların ırzına tasallut eden görevlileri bul

ANAP Genel Başkanı Mesut Yılmaz, İçişleri Bakanı Sadettin Tantan'dan, Adana'daki işçiyi öldüren polisi ve İskenderun'da kızlara ırza tasallut şeklinde sorgulama yapan görevlilerin ortaya çıkarmasını istedi. Yılmaz, dün partisini Meclis Grup Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, devleti yeniden yapılandırmanın söylemle değil eylemle olması gerektiğini belirterek, ANAP'ın iktidar ortağı olduğu bir yönetimde hukuksuzluğa asla izin vermeyeceklerini söyledi.

NUTUK ATARAK DEĞİL
Hem devletin hem siyasi partilerin değişen çağa ayak uydurabilmek için yeniden yapılandırılması gerektiğini, milletin tek parti döneminden bu yana devletten "adam gibi muamele" beklediğini söyleyen Yılmaz konuşmasını şöyle sürdürdü: "Ama bu kendiliğinden sağlanacak hedef değildir. Nutuk atarak Türkiye'yi değişteremeyiz. Bunun için önümüzde zorlu bir mücadele süreci vardır. Vatandaşa efendi diyen, vatandaş efendi haline geldiği zaman ondan ürkenler var. Vatandaşımızı efendi yapmak istiyorsak, hem partideki hem devletteki yapılanmayı gerçekleştireceği hem söylediklerimizi hayata geçireceğiz."

TANTAN'A TALİMAT
Yılmaz, yeniden yapılandırma çalışmalarında, bakanlara büyük görevler düştüğüne dikkat çekerek, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Burada sorumluluk mevkiinde bulunan bakan arkadaşlarıma daha fazla görev düşüyor. Evvela söylediklerimizle çelişen şeyleri yapmayacağız. Yanlış şeylere mani olacağız. Suçlu bile olsa, devlete silahlı mukavemet yapmadıkça, devletin görevlileri insanları vuramayacaklardır Adana'da olduğu gibi. Velevki suçlu bile olsa İskenderun'da olduğu gibi ırza tasallut derecesinde kızlara sorgulama yapılamayacaktır. Onun için İçişleri Bakanı'ndan bu olayları sonuna kadar takip etmesini ve bu olayların sorumlularını ortaya çıkarmasını istiyorum."

İKTİDAR ORTAĞIYIZ
Devletin, birtakım gerçeklerin üstü örtülerek güçleneneyeceğini anlatan Yılmaz, devletin, devlet adına yapıldığı iddia edilen haksızlıkların teşhir edilip faillerinin cezalandırılması ile güçleneceğini savundu. Yılmaz, "Bunları söylemek yetmez. İktidar ortağıyız. Ortağı olduğumuz yönetimde evvela bu hukuksuzluk olmayacak, olduğu zaman hesabı sorulacaktır. ANAP'lılar bundan sonraki her davranışında, bu anlayışın temsilcisi olduklarını unutmayacaklardır. Arkadaşlarımdan isteğim, vatandaşla milleti birbirine karşı düşürecek hadiselerde gerekli duyarlılığı cesaretle ortaya koymalarıdır" diye konuştu.


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır