kapat

10.11.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
banners
Sabah İnternet
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

Teba
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Artık yeter!
BAŞBAKAN Bülent Ecevit, gazetelerde yer alan "Hükümet ortakları arasında Toplu Konut İdaresi (TOKİ) krizi" haberlerine açıklık getirdi. Ecevit, hükümet ortakları arasında böyle bir krizin söz konusu olmadığını belirtti. Başbakanlık'ta bir açıklama yapan Ecevit, şunları söyledi:

"TOKİ öteden beri Başbakanlığa bağlıdır. Başbakan da bu konuda bir Devlet Bakanı'nı görevlendirir. 57. Hükümet kurulurken, Başbakan bu görevi, Devlet Bakanı Sayın Sadi Somuncuoğlu'na vermişti. Ancak depremden sonra, kalıcı konut yapımı konusunda ilgili Devlet Bakanı Somuncuoğlu ile Bayındırlık ve İskan Bakanı Sayın Koray Aydın arasında kendi istekleri doğrultusunda iş bölümü yapılmıştı. Fakat Dünya Bankası işlemlerde yetki kargaşası olasılığının önlenmesi için, yetkinin Başbakanlık'ta toplanmasını istedi. Sağlayacağı finansmanı bu koşula bağladı. Dünya Bankası'nın isteği haklı bulunarak, yetki Başbakan'da toplandı. İşlemleri Başbakan adına Devlet Bakanı Somuncuoğlu yürütecektir. Koalisyon uyumu açısından bir sorun yoktur."

"ÖZEL TOPLANTIYDI"
Ecevit, "Bahçeli'nin Türkiye'nin Rusya Büyükelçisi Nabi Şensoy'un görevden alınması için bir talepte bulunduğu yönünde haberler var" hatırlatması üzerine de şöyle dedi: "Böyle bir şey söz konusu değil. Sayın Büyükelçi'nin herhangi bir kusuru yok. Bir yemek daveti düzenlenmiş değil. Benim istediğim üzerine, iki bakan arkadaşım ve bazı bürokratlarla Büyükelçilik'te bir özel toplantı yaptık. Bir saat kadar sürdü. Yemeği kendi otelimizde yedik. Sayın Bahçeli'den de bu yönde bir istek gelmesini hiç olası görmüyorum. Kendisi zaten bugün grupta yapıcı bir konuşma yapmıştır."

MHP'li bakanlardan bazı bilgilerin gizlendiği yönünde şüpheler bulunduğu iddiaları için de Ecevit şöyle dedi: "Bütün bilgileri kamuoyuna açıklıyoruz. Her bakan ya da Başbakan gerekli gördüğü vakit, bazı bürokratların veya doğrudan bakanların katılımıyla görüşme yapar. Bunun yadırganacak yanının olmadığını Sayın Bahçeli de söyledi. Lütfen bu anlamsız konuyu irdelemekten vazgeçin."


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır