kapat

10.11.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
banners
Sabah İnternet
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

Teba
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Büyük konuşma
Türk milliyetçileri, ülkemizin Başbakanı'nın bir çöl çadırında boyun eğip oturmasını da Türkiye Cumhuriyeti'nin bakanlarının küçük düşürülmesini de bu ülke insanına yapılmış büyük hakaret kabul ederler.

Mumcu'nun öldürülmesine emir verenlerle, 40 milyon dolarlık uyuşturucu ticaretine göz yummayı emredenlerle, Evcil'i basın kartı ile Mudanya'da dolaştıranlar hep aynı çetenin mensuplarıdır

Çöl çadırında boyun eğdiler
MHP Genel Başkanı ve Başbakan Yardımcısı Devlet Bahçeli, partisine mensup iki bakanın Moskova'daki tüm resmi toplantılara katıldığını, bunun dışındakilerin Başbakan'ın özel toplantıları olduğunu belirterek, "Bunu siyasi malzeme yapmanın iyi niyetle bağdaşır bir tarafı yoktur" dedi.Bahçeli, MHP Grubu'nun toplantısında yaptığı konuşmada, Başbakan Bülent Ecevit ve Türk heyetinin Moskova'daki temasları konusunda şöyle dedi:"İki Sayın Bakanımız, bu ziyaret esnasında programlanmış bütün resmi toplantılara iştirak etmişlerdir. Bunun dışında yapılan görüşme ve buluşmalar ise Sayın Başbakan'ın özel toplantılarıdır ve bunlara kimlerin katılacağı da kendilerinin takdiridir. İki Bakanımız, bu ülkenin, Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti'nin bakanlarıdır. Moskova gezisine de Türk Milleti'ni ve devletini temsilen katılmışlardır. Bunun için, resmi heyete mensup iki bakanımızın toplantılara iştirak etmesinin engellendiğini düşünmenin ve bunu siyasi malzeme yapmanın iyiniyetle bağdaşır bir tarafı yoktur. Bu hadiseyi böyle görüp yorumlamaktan kaçınanlar, bir çırpıda siyasi prim savaşına girmişler, akılları sıra partimizi küçük düşürmeye çalışmışlardır. Her konuşmalarında Türk siyasetinin klasik hastalıklarından kurtulamadıklarını ortaya koyanların, bu durum karşısında da aynı hastalıkları nüksetmiştir."

SİYASİ ELEŞTİRİLER
Bahçeli, MHP'nin siyaset ilkesinin kalite ve seviye olduğunu, bu anlayışın, diğer siyasi partilerle ilişkilerini de belirlediğini söyledi. Devlet Bahçeli, "Ne var ki, bizim yaklaşımımız, siyasetin tamamına hakim olamamaktadır. Hâlâ bazı siyasi partiler ve siyasetçiler, kendileri dışındakileri anlamaktan uzak, kendileri için arzuladıklarını başkalarından esirger tavırlar içindedirler" diye konuştu.Bahçeli, şöyle devam etti: "Son günlerde, Amerika'yı yeniden keşfetmeye çalışanlara söylediğimiz ilk söz şudur: Türk Milliyetçileri, ülkemizin Başbakanı'nın bir çöl çadırında boyun eğip oturmasını da, Türkiye Cumhuriyeti'nin bakanlarının küçük düşürülmesini de en başta bu ülke insanına yapılmış, büyük bir hakaret kabul ederler. Böyle durumlarda ne gerekiyorsa onu yapmasını çok iyi bilirler. Bunun için başkalarının akıl vermesine ihtiyaçları yoktur. Türk Milliyetçileri, aynı zamanda, büyük Türk Milleti'ne hesap verirler, şikayetlerini de sadece Türk Milleti'ne yaparlar."MHP Genel Başkanı Bahçeli, 12 Eylül dönemi ve yaşanan olaylar konusunda hiçbir resmi inceleme yapılmadığını ifade ederek, "Gelin, 12 Eylül öncesinin terör olaylarını ve 12 Eylül dönemini Meclis Araştırması yoluyla çok yönlü olarak inceleyip araştıralım" dedi.

KATİLLERİN İZLERİNİ SÜRÜN
12 Eylül dönemindeki bazı olayları partilerinin önüne koyarak, tavırlarını eleştirmeye çalışmanın hiç kimseye faydası olmadığını ifade eden Bahçeli, "Hiç kimsenin bu şekilde daha fazla solcu, daha fazla demokrat olamayacağı da açıktır" dedi. Bahçeli, şöyle dedi: "7 TİP'li gencin katillerinin peşinde iz sürenlerin, bu ülkeyi canından çok sevmekten başka düşünceleri olmayan binlerce ülkücü gencin katillerinin hesabını da sorması gerekmez mi? Bunun, en azından daha tutarlı ve ahlaki olmak adına yapılması şart değil mi? MHP, siyasi kan davaları üzerine siyaset bina etmek şeklinde bir niyete ve düşünceye sahip değildir. Bilakis, geçmişten ders çıkararak, toplumsal yaralarımızı sararak, geleceğe yönelmemiz gerektiğine inanmaktadır." Af konusuna da değinen Bahçeli "Biz hiç kimse için özel bir af istemiyoruz" dedi ve şöyle devam etti: "Yüzlerce insanı katleden PKK'lı canilerin, mesela 35 erin katili caninin bile bir idam cezası almasına rağmen, başka davalarda yargılananların sadece sağcı oldukları için birkaç misli cezaya çarptırılması adaletsizliği göstermektedir. Cezalar, suçluların ideolojik kimliğine göre değişmemelidir. "

ECEVİT HEMEN İSTİFA ETSİN
BAŞBAKAN Ecevit'in Rusya gezisinin tam bir fiyasko ile sonuçlandığını da öne süren Kutan, Ruslar'ın Çeçenistan'da katliam yaptığı bir dönemde bu gezinin Türkiye için çok büyük bir talihsizlik olduğunu ifade etti. Kutan, şöyle dedi: "Sayın Ecevit Rusya'ya 'elinize sağlık' demeye mi gitmiştir? Rusya Başbakanı Çeçenler'i öldürme emri verirken, Ecevit'in adeta onu onaylayarak sessiz kalması ve metnin altına imza atması devletimizi bir yükün altına sokmuştur. Ecevit hemen istifa etmelidir. Siz hangi hakla Rus zulmü altında inleyen ve canlarını korumaya çalışan Şeyh Şamil'in ahvadı Çeçen halkını terörist olarak gören metnin altına imza attınız? Bunların Türkiye'yi yönetmeleri mümkün değildir. Bunlar Türkiye'yi yönetemezler. Bunu kendileri de anladılar. Durup dururken kendilerini eleştiriyorlar, kaçmak için bahane arıyorlar. Özellikle DSP her meselede MHP'yi istiskal ediyor." Kutan, hükümet kurulurken Rahşan Ecevit'in sözlerinin MHP tarafından sineye çekildiğini, Moskova'da MHP'li bakanların toplantıya çağrılmadığını, deprem evlerinin de Bayındırlık Bakanlığı yerine Başbakanlık tarafından yapılmasına karar verildiğini söyledi.


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır