kapat

10.11.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
banners
Sabah İnternet
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

Teba
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
KISA KISA KISA

Defineci başkana suçüstü
Çankırı'nIn Akkaracalar İlçesi'nin DYP'li Belediye Başkanı Mesut Akyüz, Belediye Zabıta Müdürü Bayram Of, Almanya'da işçi olarak çalışan Sabri Öngen isimli bir defineci ile birlikte izinsiz kazı yaparken yakalandı.

Gözaltına alınan 3 kişi daha sonra mahkemeye sevk edildi. Mahkeme Akyüz'ü, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakırken, Bayram Of ve Sabri Öngen'i tutukladı.

Başkana 126 yıl hapis istemi
ADIYAMAN Belediye Başkanı Abdülkadir Kırmızı hakkında, zimmet ve rüşvet almak suçundan dava açıldı. Savcı Muammer Yücel'in hazırladığı iddianamede, Kırmızı hakkında, zimmet suçundan 126 yıl 4 aya kadar hapis, zimmete konu olan paranın 3, rüşvete konu paranın ise 5 katı tutarında ağır para cezası verilmesi istendi.

Yalova Başkanı serbest bırakıldı
MARMARA depreminde yerle bir olan Yalova'da "Tedbirsizlik ve dikkatsizlik sonucu birden fazla kişinin ölümüne sebebiyet vermek" suçuyla cezaevine konulan Yalova Belediye Başkanı Yakup Koçal ile Mimarlar Odası Şube Başkanı Metin Koçal ilk duruşmada tahliye edildiler. Yalova Asliye Ceza Mahkemesi'nde yapılan duruşmada yıkılan binaların sorumlusunun Bayındırlık ve İskân Bakanlığı'na bağlı Afet İşleri Genel Müdürlüğü olduğunu savunan Yakup Koçal, "Şanssızlık, Yalova'da zemin etüdü yapılmadan alanların iskâna açılmasıdır" dedi. Yakup Koçal'ın müteahhitliğini yaptığı binanın fenni sorumluluğunu yürüten Metin Koçal da 28 yıllık mimar olarak işini iyi yaptığını ve binalarda eksik malzeme kullanılmasına göz yummadığını anlattı. Koçal, "Özellikle yıkılan Koçal Apartmanı akrabalarımın olduğu için işime daha fazla özen gösterdim" dedi. İki sanık da adresleri belirli olduğu gerekçesiyle tahliye edildi.

Bir baba daha Türkiye'ye dönecek
ARAZİ mafyasının önde gelen isimi olarak tanınan ve hakkında açılan çeşitli davalar nedeniyle gıyabi tutuklu olarak aranan organize suç örgütü elebaşı Ayvaz Korkmaz, avukatına gönderdiği mektupta, birkaç aya kadar Türkiye'ye gelmeyi düşündüğünü bildirdi. Korkmaz, yurtdışından avukat Ekrem Marakoğlu'na gönderdiği el yazısıyla yazılmış 2 sayfalık mektupta bu niyetini belirterek Marakoğlu'ndan daha önce verdiği vekaletname ile kendisini sonuna kadar savunmasını istedi. Korkmaz, kendisine isnat edilen uyuşturucu cinayetiyle ilgisi olmadığını, bundan rahatsızlık duyduğunu belirterek "Benim kulvarım çok farklı. Ben uyuşturucudan nefret eden bir insanım" dedi. Korkmaz, Marakoğlu'na yazdığı mektubun son bölümünde de, "Ben birkaç aya kadar gelmeyi düşünüyorum. Ülkemi çok özledim" ifadesini kullandı.


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır