kapat

10.11.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
banners
Sabah İnternet
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

Teba
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Turgut Kazan da 'çete' iddiasında bulundu
Müdahil avukat Turgut Kazan, Mumcu suikastının sanığı Argun Çetin'in, Susurluk kazasında ölen Abdullah Çatlı'nın arkadaşı olup olmadığının araştırılmasını istedi

GAZETECİ-Yazar Uğur Mumcu'nun bombalı bir saldırı sonucu öldürülmesine iştirak ettiği öne sürülen ve akli dengesinden şüphe duyulan Argun Çetin adlı sanığın "idam" istemiyle yargılanmasına devam edildi. Duruşmada müdahil Avukat Turgut Kazan sanık Çetin'in Susurluk kazasında ölen Abdullah Çatlı'nın arkadaşı olup olmadığının araştırılmasını istedi.

Ankara 1 No'lu DGM'de görülen davaya katılan müdahil avukat Turgut Kazan, sanığın, Pişmanlık Yasası'ndan yararlanmak istediğini hatırlatarak "Bu durumda neleri açıklamak istediği kendisinden sorulsun" dedi.

Kazan daha sonra şöyle dedi: "Sanık Çetin'in, Susurluk Kazası'nda ölen Abdullah Çatlı ile Azerbaycan'da görüştüğü, Romanya'nın başkenti Bükreş'e gittiği, kendisine kırmızı pasaport verildiği, İstanbul Atatürk Havalimanı'nda Türkiye'ye girişinin saklandığı ve Ankara Garı'ndan giriş yapmış gibi gösterildiği yönünde iddialar ve kendisinin beyanları var. Bunların açıklığa kavuşturulması için sanık Abdulllah Argun Çetin'e sorulmasını istiyorum."Mahkeme Başkanı Orhan Karadeniz ise sanık hakkındaki adli tıp raporu geldikten sonra müdahil avukatının talep ettiği soruların sanığa sorulmasına, suçun vasıf ve mahiyetine, mevcut delil durumuna göre Çetin'in tutukluluk halinin devamına karar vererek duruşmayı erteledi.


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır