kapat

10.11.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
banners
Sabah İnternet
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

Teba
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
50 bin dolara çıkarım
Sanal âlemin Prensi Mahir Çağrı, röportaj için günlerdir peşinde koşan CNN ve İngiliz televizyon kanallarından 25 milyar istedi

Türkiye'nin ünü tüm sanal âlemi saran ilk "İnternet Prensi" Mahir Çağrı, sonunda dünyaca ünlü televizyon kanallarının da ilgisini çekti. İnternetteki sitesi 2 milyona yakın kişi tarafından ziyaret edilince tüm dünyanın ilgi odağı haline gelen 37 yaşındaki İzmirli Mahir, günlerdir röportaj için peşinde koşan dev haber kanalı Amerikan CNN televizyonu, bazı İngiliz televizyon kanalları ve İngiliz Observer ve Daily Telegraph gazetelerine fiyatını açıkladı ve "50 bin dolar veren herkesle röportaj yaparım" dedi.

SAYFA KONTROLÜMDE
Böylece fiyatını 25 milyar lira olarak açıkladıktan sonra SABAH'a konuşan "İnternet Prensi" Mahir Çağrı, bir yıldır İnternette kendi halinde duran sayfası 3 Kasım'da aniden ziyaretçi akınına uğrayınca çok şaşırdığını da itiraf ederek, sitesinin bir gizli kahramanı daha olduğunu açıkladı.

İnternet Prensi Mahir, bir arkadaşına iki yıl kadar önce ricayla kurdurduğu kendi orijinal sitesini, Eskişehirli birinin "Şaka olsun diye" alarak dünyaca ünlenen hale getirdiğini belirtti ve sözlerini şöyle sürdürdü: "Bunun üzerine başıma bunlar geldi. Herkes beni konuşuyor. Fakat ben şifremi bilmediğim için siteme giremiyordum. Neyse ki, bunu yapanı 3 gün önce buldum ve şifremi öğrendim. O da bu ilgiyi beklemiyormuş. Özür diledi. Şimdi site benim kontrolümde.."

ARTIK CİDDİ OLACAK
Ünlü olmayı istemediğini belirten Mahir, sonunda kontrolü altına aldığı siteye ilginin artması üzerine verdiği mesajları da değiştirdi. Çağrı, "Tarzanca" İngilizcesiyle yazılmış bilgi notları, "I kiss you (Öperim)" ile "I like sex very much (Seksi çok severim)" cümleleri ve birbirinden seksi fotoğraflarıyla ünlü sitesine tekrar el attığını belirterek, sözlerini şöyle noktaladı: "İlk başta amaç, kendimi tanıtmaktı. Sitenin 3 gün önceki hali, Eskişehirli o arkadaşın işiydi. Sitedeki cinsel motifler benimle ilgili değil. Aktivitesi yerinde olan her erkek ya da kadın seksi sever. Ancak sitede bu konuyu ben kullanmadım. Zaten buna ihtiyacım yok. Artık ciddi mesajların zamanı..."

Üstüne üstlük filozof
"İnternet Prensi" Mahir Çağrı, sitesinin denetimini tekrar ele geçirdi ve yeniden düzenledi. Mahir bu sitede, artık ciddi konularla da uğraşıyor. İşte Mahir'in sitesinde hayranlarıyla paylaşacağı, dünya görüşünü ve felsefesini ortaya koyan düşüncelerinden bazıları (aynen kendi sözleriyle):

* Şu an Çeçenistan'da ve başka yerlerde ne kadar hayvan insanların katliamına çaresizce uğrayıp, ne oluyor?

* Bize bahşedilen doğayı nasıl kirletiyor, mükemmelce oluşturulan dengesini nasıl yok ediyoruz?

* Silah üreten firma ve ülkeler ne kadar silah üretiyor ve satıyorlar? Bu silahlarla ne kadar insan ölüyor, öldürülüyor?

* Ve biz, sizler, çevremizdeki olaylar ve sorunlar karşısında neler yaptık, neler yapmayı düşünüyoruz?

* Lütfen giyimlerinize, yiyip içtiklerinize, eğlencenize bir bakın.. Bunların ne kadarını açlarla, yoksullarla paylaştınız?

* Dünyayı, doğayı siz mi, insanlar mı yarattılar yoksa hazır mı buldunuz? Size kim, neden bu yaşamı verdi?

* Her şey barış ve dostluk; her şey insanlık için; her şey sevgi için.. Bir dünya vatandaşı olarak hepinizi çok seviyorum ve hepinize sonsuz teşekkürler..

Mahir.com her yerde
DÜNYA çapındaki internet kullanıcılarının tanıdığı Mahir Çağrı'nın sitesi o kadar ünlendi ki, hemen bu sitenin onlarca türevi interneti kapladı.

Bu sitelere ulaşmanın yolu ise, "http://www.salon.com"dan geçiyor. Bu siteye girdikten sonra, Mahir bahsini bulup türevi diğer sitelere geçebiliyorsunuz.

İşte Mahir.com türevi diğer sitelerde neler olup bittiği:

* "Yahoo"da Mahir hayranları birleşerek bir "Mahir Fan Club" açtı. Mahir'le ilgili her türlü bilginin ve sohbet odalarının da bulunduğu bu kulübün hayran sayısı dün itibarıyla 84'tü.

* "http://www.salon.com"dan ulaşılan bu taklit sitelerden birinde de, Mahir kimliğine büründürülmüş ABD Başkanı Clinton bulunuyor. Sitede Clinton, 'Mahir ağızıyla', "Görevim Başkanlık, seksoloji konusunda doktoram var" diyor ve maharetlerini fotoğraflarla bir bir sayıyor.

* Bazı ABD'li gençler de, bu "Mahirvari" Clinton sitesinin benzerini bozuk bir İngilizce ile yapmış, kendi fotolarını koymuş..

* İnternette Mahir'in uluslararası bir uyuşturucu kaçakçısı olduğunu iddia eden bir site bile var.

* "Mahir Dance" adlı sitede, Mahir animasyonla dans ettirilmiş.

* Dün saat 16.00 itibariyle Mahir Çağrı'nın orijinal sitesini ziyaret eden kullanıcı sayısı, 1.523.496 idi. Bu internet çapında bir rekor sayılıyor.

İşte Mahir adına açılan sitelerin bazılarının adresleri:

http://clubs.yahoo.com./clubs/mahirsfanclub

http://members.xoom.com/mahirdance/getdown.html

http://www.tfaleburnett.com/staff/ikissyou/

http://members.xoom.com/mahiractive/

http://www.geocities.com/Athens/Ithaca/4637/kissyou.html


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır