kapat

10.11.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
banners
Sabah İnternet
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

Teba
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Türk Bill Gates'den 50 trilyonluk bağış
Amerika'nın Türk Bill Gates'i olarak tanınan Kenan Şahin, Massachusetts Teknoloji Enstitüsü'ne 100 milyon dolar bağışladı

YAKLAŞIK 30 yıldır Amerika'da yaşayan ve bilgisayar devleri arasına giren Türk işadamı Kenan Şahin, eğitim gördüğü ve öğretim görevlisi olarak çalıştığı Messachusetts Teknoloji Enstütüsü'ne (MIT)'ye 100 milyon dolar (50 trilyon lira) bağışladı. MIT tarihinde en yüksek bağış yapan kişi olan Şahin'e The Wall Street Journal gazetesi geniş yer ayırdı. Şahin'in cömert bağışı, öğrencilerin ihtiyaçları, kampüs masrafları ve bilimsel araştırmalar için kullanılacak. Şahin, daha sonra bir fon kurup akademik araştırmaların, global kullanım için interaktif software programlarına dönüştürülmesini sağlayacak.

MUTLAKA katılması gereken Çin gezisini iptal edip, geçen Cumartesi gecesi MIT'nin verdiği özel bir yemeğe katılan Şahin, rekor bağışını burada açıkladı. The Wall Street Journal'ın haberine göre, MIT Başkanı Chuck Vest'ten kısa bir konuşma için izin alan Şahin, merdivenlerin başına çıkıp MIT'ye tam 100 milyon dolar bağışladığını söyledi.

Açıklama, Chuck Vest de dahil olmak üzere salondaki herkeste büyük şaşkınlık yarattı. Halen 5 bin araştırmacısı olan Bell Laboratuvarları'nın üç başkan yardımcısından biri olan Şahin, Lucent'e devrettiği Kenan Systems adlı kendi şirketinin de yöneticiliğini yapıyor.


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır