kapat

10.11.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
banners
Sabah İnternet
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

Teba
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
KISA KISA KISA

Diyarbakır'a 74 trilyonluk santral
Şırnak kömür ocaklarının faaliyete geçirilerek buradan çıkarılan kömürün ekonomiye kazandırılması amacıyla yapımı planlanan Şırnak Termik Santrali'nin ihalesinin önümüzdeki ay yapılacağı bildirildi. Havayı kirlettiği gerekçesiyle Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ndeki illerde ısınmada kullanılması Valiliklerce yasaklanan Şırnak kömürünün elektrik enerjisi üretiminde kullanılması için 74 trilyon liraya malolacak termik santral kurulacak. TEAŞ Genel Müdürü Muzaffer Selvi, kalkınma sürecinde bulunan Türkiye'de elektrik enerjisi ihtiyacının yıllık yüzde 10 artış gösterdiğini, bu oranın sanayileşme sürecinde bulunan Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde ise yüzde 50'lere ulaştığını söyledi. Selvi, Şırnak kömürünün ekonomiye kazandırılacağını bildirdi.

Hollandalı patronlar AB için destek verdi
TÜSİAD ile Hollanda Sanayici ve İşverenler Konfederasyonu (VNO) tarafından yayımlanan ortak basın bildirisinde, Türkiye'nin Avrupa Birliği'ne (AB) tam üyelik sürecinde ekonomik ve politik kriterleri yerine getirmesi için desteklenmesi gerektiği inancı dile getirildi. Türkiye ve Hollanda arasındaki ekonomik ilişkilerin son yıllarda ümit verici seyir izlediği, yatırımlar ve ortaklıklar artarken, Hollanda'nın 2.3 milyar Avrupa Para Birimi'lik (ECU) ticaret hacmiyle Türkiye'nin dünyadaki en büyük 7. ekonomik partneri durumuna geldiği vurgulanan bildiride, 1996 yılında Türkiye ile AB arasında gerçekleşen Gümrük Birliği'nin bu sürecin en önemli itici gücünü oluşturduğuna işaret edildi. Açıklamada, Türkiye'nin, Doğu Avrupa, Karadeniz ve Orta Asya bölgelerinde faaliyet gösteren Hollanda şirketleri için bir üs konumunda bulunduğu kaydedildi.

Egebank'tan bir günde taşıt kredisi
Egebank yeni başladığı bir uygulama ile bir gün içerisinde üstelik kefil istemeden otomobil kredisi veriyor. Bankadan yapılan açıklamada aylık faizi yüzde 5.5 olan taşıt kredisi için başvuru yapan müşteriden kefil istenmediği ve evraklar tamamlandıktan yalnızca bir gün sonra kredinin teslim edildiği belirtildi. Açıklamada uygun faizli ve kolay alınan kredi ile otomobil sahibi olmanın daha kolaylaştığı vurgulandı.

Dış borç pazarı Ocak'ta açılır
Körfezbank Genel Müdürü Hüsnü Akhan bu yıl Türk bankalarının sendikasyonları yenileme oranının yüzde 60-65'lerde kaldığını, Ocak'tan itibaren de yurtdışı borçlanmada gözle görülür bir rahatlama olacağını söyledi. Akhan, 2000'in ilk yarısında net nakit girişinin görüşmele başlanacağını ifade ederek, "Maliyetlerde düşüş ise ikinci yarıda olabilecektir" dedi. Akhan 2000 yılı sorunu nedeniyle kreditörlerdeki gerginliğin azaldığını, yabancıların vadeyi Ocak, Şubat'a uzatmaya başladıklarını sözlerine ekledi.

EGS Bank'ta dört yeni atama
EGS Bank'ta gerçekleştirilen yeniden yapılanma ve reorganizasyon çerçevesinde genel müdür yardımcılıkları ile bankanın çeşitli birimlerine yeni atamalar yapıldı. Organizasyon, ürün geliştirme, toplam kalite, eğitim ve mali kontrol birimlerinden sorumlu Genel Müdür Yardımcılığı'na Tamer Ateş getirildi. Kurumsal pazarlama, bireysel pazarlama, mevduat, nakit yönetimi ve sigorta pazarlamadan sorumlu Genel Müdür Yardımcılığı görevine de Murat Sargın atandı. EGS Sistem Genel Müdürü Haluk Ünal, EGS Bank Genel Müdür Danışmanlığı görevine getirilirken, EGS Bank Teftiş Kurulu Başkanlığı'nı Halit Torun yürütecek.

Kale Çelik'ten deprem masası
Kale Çelik Eşya, deprem anında sığınak görevi gören bir masa geliştirdi. Beş çelik ayak üzerine monte edilen masa 1 metre eninde, 2 metre uzunluğunda. 2,5 ton ağırlığa dayana bilen masanın tabanın sağ ve sol yanlarına ilk yardım kutuları yerleştirilmiş.

Hayat Su'ya spor kapak
Danonesa'nIn ilk ürünü olan Hayat Su, tek hareketle açılıp kapanabilen, elde ve çantada rahatlıkla taşınabilen yeni Hayat Spor Kapak'lı şişelerini pazara sürdü. Tüketicilere daha kullanımı ktolay bir ürün sunma felsefesinden yola çıkan spor kapak kolayca açılıp kapanabilecek.

Orka'dan seri sonu mağazası
Erkek giyiminde hizmet veren Orka Group, seri sonu ve sezon sonu Damat-Tween ürünlerinin ekonomik fiyatlarla satıldığı mağazalarına bir yenisini daha ekledi. Okmeydanı'ndaki Orka Group Merkez binasının altında açılan mağazada 4-6 milyon gömlek ve 7-17 milyona pantolon bulmak mümkün.

Lacoste saatte yeni 5000 serisi
Lacoste'un saatteki iddialı 5000 serisi tüketicilerin beğenisine sunuldu. Seride paslanmaz çelik bezel ve doğal kauçuk kahverengi, koyu yeşil kayışlar ve siyah, mavi ve yeşil renkli doğal kauçuk kayışlar kullanılmış. Tüm modeller tarih göstergeli ve 50 metreye kadar su geçirmeme özelliğine sahip olan saatlerin satış fiyatı 345 ile 480 İsviçre frangı arasında değişiyor.


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır