kapat

10.11.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
banners
Sabah İnternet
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

Teba
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
'Biz bu bütçeyi IMF telkiniyle yapmadık'
Maliye Bakanı Sümer Oral, bütçenin IMF telkiniyle yapılmadığını belirterek, "Doğru düşüncemizden başkaları da düşündü diye vaz mı geçelim?" dedi

Maliye Bakanı Sümer Oral, "Umudumuz IMF değil, Türkiye'nin dinamizmidir" dedi. Oral, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda 2000 yılı bütçesinin tümü üzerinde yapılan eleştirileri yanıtlarken, "Bu bütçenin IMF telkiniyle hazırlandığı eleştirilerine katılmıyorum. Bizim doğrularımızı uluslararası bazı kuruluşlar da görmüş olabilir. Umudumuz IMF değil Türkiye'nin dinamizmidir, kendi insanıdır. Kendi gücümüzle bir yerlere geleceğiz. Bizim düşündüğümüz bir şeyi başkaları da düşünmüşse uygulamadan vaz mı geçeceğiz" diye konuştu.

"Konsolidasyon diye bir şey sözkonusu değil. Bunu aklımızın ucundan bile geçirmedik" diyen Oral, şartların zor olduğunu ama bunun aşılamayacak bir şey olmadığını bildirdi ve "Ekonomide mucizelere yer yoktur. Türkiye'nin içinde bulunduğu güçlükleri doğru ve kararlı adımlar atarak aşabiliriz" değerlendirmesini yaptı. 2000 yılında memurlara enflasyonun üzerinde zam yapmayı ilke olarak benimsediklerini kaydeden Oral, 1999 yılında bugüne kadar memura verilen zammın da enflasyonun 3 puan üzerinde olduğunu söyledi.

İLK ADIM İHALE KANUNU
Devlette israf olduğu, makam araçlarının kaldırılması gerektiği gibi eleştirilere değinen Oral, "Devlette yapılmaması gereken harcamalar olduğu bir gerçek. Makam aracı kullanımında, büroların döşenmesinde, bina alımında israf yapılmamalı. Ama tasarruf yapacağız diye hizmetin kalitesini düşürmemeliyiz" diye konuştu.

Devlet harcamalarının sıkı bir kontrole alınması için gider reformu yapılması gerektiğini savunan Maliye Bakanı, bu çerçevede en önemli adımı ihale kanununu değiştirerek atacaklarını söyledi.


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır