kapat

10.11.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
banners
Sabah İnternet
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

Teba
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Gizli servis ajanları TBMM'de
Amerikan gizli servisi 15 Kasım'da TBMM'de konuşma yapacak olan Başkan Clinton'ın güvenliği için meclis binasında ilk kontrolleri yaptı

Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT) Zirvesi için Türkiye'ye gelerek TBMM Genel Kurulu'nda konuşacak olan Amerika Başkanı Clinton'ın gizli servis ajanları Meclis'de incelemelerde bulundu. Amerikalı istihbaratçılar TBMM Emniyet görevlileri ile birlikte Genel Kurul Salonu'nda, Başkan'ın oturacağı koltuk dahil her yeri inceledi. Salondaki koltuk sayılarından koltukların yapısına kadar bilgi alan uzmanlar herhangi bir aksilik yaşanmaması için en küçük ayrıntılar hakkında bile bilgi aldı.

KORUMA ORDUSU
Başkan'a yaklaşık bin 300 kişilik bir heyet eşlik edecek. Ancak bunların 900'ünün gizli servis korumaları olduğu öne sürüldü. Türkiye'de bulunduğu süre boyunca kalacağı otelde gideceği yerlerde de olağanüstü güvenlik önlemleri alınması için hazırlıklar yapılıyor. Bir konuşma yapması beklenen Bill Clinton için Meclis'te özel olarak toplanma kararı alındı. Meclis Genel Kurulu pazartesi günleri toplanmadığı için o gün için TBMM Danışma Kurulu özel bir oturum yapma kararı aldı. Toplantıda Clinton'a Meclis'de uygulanacak protokolün esasları da belirlenecek.

Atina meclisi Clinton'a kapalı
Amerika Başkanı Bill Clinton'ın 11 Kasım'da ziyaret edeceği Yunanistan'da, kamuoyunun FBI ajanlarının aldığı tedbirler yüzünden rahatsızlığı devam ediyor. çıkan gösteriler nedeniyle Amerikan Dışişleri Bakanlığı Clinton'ın programında değişiklik yapılarak, gezinin 2 günden 1 güne indirilebileceğini belirttiler.

Clinton'ın ziyareti sırasında Yunan Parlamentosu'nu ziyaret edemeyeceği ihtimali de belirdi. Yunan Parlamento Başkanı Kaklamanis Clinton'ın parlamentoya girebilmesi için onu koruyan FBI ajanlarının parlamentoya silahlarını bırakmaları gerektiğini şart koştu. Parlamento tüzüğüne göre, Yunan parlamentosuna "hiç kimse silahlı giremez". Bu tüzük maddesinin Clinton için ayrıcalık teşkil etmesi ise olanaksız gibi görünüyor. Durum böyle olunca Clinton, Yunan halkına seslenen konuşmasını, Parlamento yerine Amerikan büyükelçiliğinin yanıbaşındaki Müzik Sarayı'nda yapacak.

Stelyo BERBERAKİS-ATİNA


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır