kapat

10.11.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
banners
Sabah İnternet
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

Teba
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Paşaya çay partisi
Çocukluk yıllarını geçirdiği Ankara'ya Pakistan yönetimi lideri olarak gelen Pervez Müşerref 40 yıllık arkadaşlarıyla bir çay partisinde buluştu

Pervez Müşerref Ankara'daki yoğun programına rağmen çocukluk arkadaşı Dışişleri Bakanlığı Protokol Genel Müdürü İlhan Yiğitbaşıoğlu'na da zaman ayırdı. Müşerref, İlhan-Nuran Yiğitbaşıoğlu çiftini evlerinde ziyaret etti. Ziyarete İlhan Yiğitbaşıoğlu'nun ablası ve eniştesi Türkan-Müfit Sunter ile arkadaşları Şafak Ergun da katıldı. Ergun'un da Müşerref'in çocukluk döneminden arkadaşı olduğu belirtildi.

Sadece 20 dakika
Müşerref, Yiğitbaşıoğlu'nun evine Cummhurbaşkanı Süleyman Demirel'in kabulü öncesinde gitti. Müşerref, arkadaşının evinde sadece 20 dakika kalabildi. Ancak anıların tazelendiği bu 20 dakikalık ziyaret için gidiş ve gelişi toplam 1 saat süren bir yolculuğu göze aldı. Müşerref'e ambulans da bulunan kalabalık bir konvoy eşlik etti.

Yiğitbaşıoğlu ailesi Müşerref'e çay, meyve suyu ve pasta ikram etti. Ankaralı Müşerref Paşa dün sabah da kendisine tahsis edilen limuzinle havaalanına oradan da Pakistan' a döndü.

Taliban'dan Amerika'ya doğal tehdit
Afganİstan'dakİ aşırı dinci Taliban yönetiminin,terörist Usame Bin Ladin'i koruması nedeniyle öngörülen BM yaptırımlarını engellemesi için ABD'ye yaptığı uyarıda, doğal felaketleri kastettiği anlaşıldı. Merkezi Pakistan'da bulunan Afgan haber ajansının bildirdiğine göre, Taliban lideri Molla Ömer, ''Amerika Birleşik Devletleri halkına'' hitaben yayınladığı ve BM'nin Afganistan'a yaptırımlar uygulaması durumunda ''sürprizler olacağı'' ifadesini kullandığı açık mektupta, bu durumda Amerikan halkının, deprem ve fırtınalarla karşı karşıya kalacağı ''kehanetinde'' bulundu.

Mektupta, ABD'nin en son bir deprem ve iki fırtına felaketiyle karşı karşıya kalmasının arkasında da, Washington yönetiminin Taliban'ın Eylül ayında gönderdiği benzer mektubu reddetmesinin yattığı iddiasında bulunuldu.


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır