kapat

10.11.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
banners
Sabah İnternet
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

Teba
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Haçlı dizisine Türk imzası
Amerikalılar, 1'inci Haçlı Seferleri'ni bir belgesel film yapım şirketi ile anlaşarak televizyon dizisi olarak çekti.

Belgeselin en önemli özelliği ise dizide bir Türk araştırmacısı olan Aytunç Altındal'ın danışman olarak görev yapması. Üç bölümden oluşan "Tanrı'nın Askerleri" isimli dizinin her bölümü bir saat sürüyor. Çekimleri Malta Adası'nda, Kudüs'te, İsrail'de, Suriye'de ve Mısır'da tamamlanan dizinin yapımcılığını New York'tan RPM Media ve California'dan Vision Films üstlendi.

BARBAR ALMANLAR
Yönetmenliğini Roberto Mittrotti'nin yaptığı belgeselde, Almanlar'ın 1'inci Haçlı Seferi'nde insan eti yemeleri ve sokak aralarında insan eti satması gösteriliyor.

Altındal, dizinin bir bölümünü şöyle anlatıyor: Alman kavimlerinin tamamı insan eti yiyorlardı. I.Haçlı Seferine katılan Hıristiyan askerlerinin çoğu da Alman'dı ve Almanlar için insan eti yemek doğaldı. Belgeselin ikinci bölümünde Dünyada kan bankası ve ambulans tekelini elinde tutan Malta Şovalyeleri'nin gizli ilişkilerinden, bahsediliyor.

Belgeselde Hitler'in de üye olduğu Fe-Me Gericht gizli teşkilatının yaptığı vahşetlere kadar Avrupa tarihinin gizli kalmış yönleri ilk defa dile getiriliyor. Bu akıl almaz vahşet konusunda araştırmalar yapmış olan Aytunç Altındal'ın yazdıkları tüm Avrupa ve özellikle de Amerika'da büyük yankı uyandırdı.

Bülent GÜNAL/HABER MERKEZİ


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır