kapat

16.10.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
banners
Sofra
L E I T Z
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

Teba
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
KISA.. KISA.. KISA..

* Finansal çözüm merkezi açıldı
SGI ve Cornell Üniversitesi'nin ortak girişimi çerçevesinde ilk Finansal Endüstri Çözümleri Merkezi (FISC) açıldı. Bu merkez ile hedeflenen, finans kuruluşlarının risk yönetimi ve finansal yapılanmaya ilişkin en zor bilgi işlem sorunlarını çözmesine yardımcı olmak. FISC, teknolojileri ve farklı çözümleri değerlendirip test etmesi ile yazılım optimizasyonu için müşterinin yerinde danışmanlık verilmesi sunuyor.

* Kopya yazılım mücadelesine devam
Misyonu 'Web'e hayat katmak' olan, tasarımcılara, tüketicilere ve firmalar Web'de yayıncılık, eğitim ve eğlence hizmetleri veren ABD şirketi Macromedia, BSA'nın dünya çapında sürdürdüğü korsanlık karşıtı ve kamu politikası odaklı kampanyalarına katılacak. Bu katılımla beraber Macromedia yetkilileri, kopya yazılımla mücadelede daha başarılı olunacağını belirtti.

* Bayındır Sağlık'a uluslararası ortak
İş Bankası ve Bayındır Holding ortaklığı olan Bayındır Sağlık Sistemleri, ABD'nin köklü sağlık kuruluşlarından, Columbia ve Cornell Üniversiteleri'nin eğitim hastanesi New York Presbyterian Hospital ile işbirliği anlaşması imzaladı. Bu anlaşmayla, hastaneler arasında bilmsel veri alışverişi sağlenecek, doktorlara gerekli durumlarda uydu veya internet aracılığıyla konsultasyon imkânı sunulacak ve sağlık personelinin eğitimleri konusunda ortak çalışmalar yapılacak.

* Swissotel'de İsviçre yemekleri
Swissotel İstanbul-The Bosphorus değişik ülkelerin kültürlereini tanıtmak amacıyla düzenlediği eyemek festivalerine bir yenisini daha ekliyor. Swissair, Luzern Turist Ofisi, Panalpina, Glencore Madencilik, Usaş Gate Gourmet, İsviçre Sigorta, Agence Suisse ve Doluca Şarapları'nın sporsorluğunda düzenlenen İsviçre yemekleri 17 Ekim'e kadar Swiss Chalet'de sergileniyor.

* Demirbank artık internet sitesinde
Türkiye'nin en köklü bankalarından biri olan ve yeniliklere uyum gücüyle ilri teknolojiyi finans sektörüne sokan Demirbank, Bireysel Web Sitesi'ni hizmete sunarak müşteri memnuniyetini artırma doğrultusunda dev bir adım attı. Site, Lazarus Interactive tarafından gelişmelere açık bir yaklaşımla tasarlandı. Sitede yer alan her bölümde özel kompresyon teknikleri kullanıldı.

* Bosch almak daha kolay
Dünyanın en güvenilir markalarından biri olarak kabul edilen Bosch, Türkiye'de öncü bir uygulamaya imza atıyor. Bosch GSM cep telefonları Türkiye Disribütörü STS ile BSH arasında yapılan anlaşma gereğince Bocsh GSM cep telefonları artık Türkiye genelinde beyaz eşya satışı ile ilgili faaliyet gösteren bütün Bosch bayieleri katılıyor.

* E-ticaret artık standartı var
Türkiye'de Global Vision ve Tepum'un üyesi olduğu CompTIA, e-ticaret çözümlerini düzenleyici standartlar üzerinde çalışmalar başlattı. Kâr amacı gütmeyen bir kurum olan CompTIA'nın Elektronki Ticaret Standartları Kurulu bünyesinde 4 komute oluşturuldu. Bu çalışmalar, Compaq, HP, IBM, Lotus ve Sun gibi teknolojinin önde gelen 70'i aşkın şirketin katıldığı toplantılarda alınan kararlar sonucu başlatıldı.

* Castrol ve Boğaziçi seminerde beraber
Madeni yağ teknolojisinin lider kuruluşu Castrol, 100. Yıl kutlamaları çerçevesinde eğitime verdiği desteği devam ettirerek, Boğaziçi Üniversitesi tarafından 27-28 Ekim 1999 tarihlerinde düzenlenecek "Uuluslararası Yağlama Teknikleri Konferansı"nın sponsorluğunu üstlendi. Konferansta, üretilen yeni tip yağlarının fiziksel ve kemyasal özellikleri ve yağlama tekniklerinde sağlanan gelişmeler işlenecek.

* AGB Avustralya'daki raitingi ölçüyor
AGB Avustralya, 1 Ocak 2001 yılından başlayarak beş büyük Avustralya metropol pazarında tüm televizyon izleyicilerini ölçmek üzere yedi yıl süreli sözleşmenin ihalesini kazandı. Senelik 1.5 milyar dolarlık reklem harcaması ile Asya Pasifik Bölgesi'nde pazar lideri olan Avustralya'daki ihaleyi kazanan AGB, bu çalışmalarını sürdürmek üzere iki şirket kurdu.

* Donkin' Donuts'ın süsleme yarışması
Dünyanın bir numaralı Kahve/Donut zinciri Dunkin' Donuts Türkiye'de bir yaşını bugün Akmerkez'de yapacağı bir yarışmayala kutluyor: Donut Süsleme Yarışması. 5-12 yaş grubu çocukların süslediği donutlar 1 ay süre ile tüm Dunkin Donuts'larda satılacak. Yarışmaya katılan herkes hediyeler kazanacak. Donut Süsleme Yarışması'nın kayıtları Akmerkez'de yapılıyor.

* İyileştirici Tao Türkiye'ye geliyor
Gizemli Asya felsefesinin semineri Türkiye'de ilk defa gerçekleşiyor. Taosit Usta Mantak Chia'nın katılacağı "İyileştirici Tao" semineri, 18-19 Ekim'de iki ayrı grup olmak üzere Boğaziçi Üniversitesi Mezunlar Derneği (BURÇ)'ta gerçekleşecek. Seminerin ilk gününde 'Stresi Sağlıklı Enerjiye Dönüştürmenin Yöntemleri' konusu işlenecek. İkinci gününde ise 'Kozmik Bilgelik-Evrenle Bağlantıya Geçme ve Uyum İçinde Yaşama' konusu ele alınacak. İyileştiri Tao, antik taoist ilkelerden esinlenerek geliştirilmiş bir egzersiz. Esasen bedendeki yaşam enerjisini yani 'Çi'yle çalışmayı kapsıyor. Yani doğa yasalarından esinlenerek sağlığı güçlendirmektir.

* Vanenburg endüstri çözümlerini tanıttı
Vanenburg Business Systems (VBS) Türkiye, Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı'nda düzenlenen Microsoft Çözümler Günü'nde, yeni Endüstri Çözümlerini tanıttı. VBS'in çözümleri, ERP yönetiminin karmaşıklığını azaltıyor, toplam sisteme odaklanıyor, değişen pazar koşullarına ve müşteri taleplerine kolay uyum gösterilmesini sağlıyor.

* Deprem bölgesine kablosuz eğitim
Lucent Technologies, deprem bölgesindeki eğitim çalışmalarına destek veriyor. Lucent GCM Türkiye, bölgedeki hasarlı eğitim kurumlarına yönelik Wavelan Destekli Eğitim Projesi için çalışmalara başladı. İzmit, Düzce ve Yalova'da keşif gezisi yapan Lucent GCM Türkiye yetkilileri, projenin yaşama geçirilmesi için önemli tespitlerde bulundular. Eğitim projesi başta ilköğretim kurmları olmak üzere okullarda kablosuz iletişim ağları kurulmasını içeriyor.

* Compaq'tan ilk 8 yollu sunucu
Dünyanın lider kurumsal çözüm firmalarından Compaq, bilgi teknolojileri alanında bir ilke imza atıyor. Şirket, 8 yollu sunucular üreten ilk firma oluyor. Profusion mimarisine dayanan yeni ProLiant 8000 ve 8500 sunucular, satndartlara dayalı bilgi işlemin sınırlarını genişletiyor. Suncular, finans, enerji ve sağlık sektöründe büyük ilgiyle karşılandı.

* Mali işlere kolay çözüm
Bilgi teknolojileri kurumu olan Kora, sigorta sektörü için Karar Destek Sistemi çözümü InsCube'un ardından şimdi de tüm organizasyonların Finansman bölümleri için bütçeleme, finansal analiz ve tahmin çözümü FinCube'u geliştirdi. Oracle araçlarıyla geliştirilen FinCube, kuruluşlarına zamanında, tutarlı ve takip edilir bir bütçe yanında finansal analizlere kavuşma imkânı sağlayacak.


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır