kapat

16.10.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
banners
Sofra
L E I T Z
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

Teba
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Haşhaşlı patatesli börek
Malzemesi
* 5 su bardağı un
* 4-5 adet patates (haşlanmış)
* 2 adet yumurta
* Kibrit kutusu kadar yaş maya
* 1 su bardağı süt
* 1 çay fincanı dövülmüş haşhaş
* 1 su bardağı sıvı yağ
* 1 tatlı kaşığı şeker
* Tuz

HAZIRLANIŞI
Patatesleri haşlayıp, soyalım. 1 bardak sütü ılıtalım. 1 tatlı kaşığı şeker ilave edelim. Mayayı sütün içinde eritip, kabartalım. Unun ortasını açalım. İçine rendelenmiş patatesleri, mayalı sıvıyı, tuzu ve azar azar su ilave ederek, yoğuralım. Ele yapışmayacak kıvamda yumuşak bir hamur elde edelim. Hamur kabımızı içi ılık su dolu başka bir kabın içine oturtalım (mayalanmanın daha hızlı olması için). Kabaran hamurumuzdan yumurta büyüklüğünde parçalar koparalım. Unlanmış bir zeminde 3 mm kalınlığında açalım. Sıvı yağı, dövülmüş haşhaşla karıştıralım. Yufkanın üzerine haşhaşlı yağı kaşıkla gezdirelim. Yufkanın her tarafına sürüp rulo yaparak saralım. Rulonun iki ucundan tutup ters yönlerde, ip büker gibi bükelim. 4 parmak enliğinde parçalar kesip, yağlanmış tepsiye dizelim. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp, ılık bir ortamda yarım saat bekletelim (ikinci kez mayalanması için). 5 dakika önceden ısıtılmış fırında üzerleri kızarana dek pişirelim.

Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır