kapat

16.10.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
banners
Sofra
L E I T Z
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

Teba
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Nerede isterseniz orada köfte
Türk halkının en sevdiği tatlardan biridir köfte. Farklı yörelere ait usullerle yapılsalarda, hep bizi imrendirirler.

Çoğumuzun vazgeçemediği bir yemektir köfte. Hele bunun yanına bir de piyaz olursa, değmeyin keyfimize. Biz de Türk halkının köfteye karşı olan düşkünlüğünü düşünerek, İstanbul'da bulunan en meşhur köftecileri sizlere tanıtmak istedik. Tabii sizin aklınıza köftenin ne gibi farklı özelliği olabilir gelebilir. Ama işin püf noktası esas burada başlıyor. Çünkü farklı yörelere ait köfteciler, kendilerine özgü kullandıkları malzemelerle farkıl damak tadlarına hitap ediyor. İnegöl, Sultanahmet, Adapazarı Islama, Filibe, Tekirdağ ve Akçabat bizim size sayabileceğimiz en ünlü köfteciler. Kimisinin eti, kimisinin harcı farklı ama hepsinin ortak özelliği birbirinden leziz olmaları.

İmamoğlu Akçabat Köftecisi:
Güngören'de bulunan İmamoğlu köftecisi, Karadeniz Bölgesi'nin e ünlü köftecilerinden. Aşkın Usta, Akçabat Köftesi'ni dananın kaburga, kol ve gömlek yağından oluşturuyor. Köfteye esas tadı veren ise içine konan sarımsak. Tabii bunun yanına, odun ateşinde pişen karadeniz ekmeği ve piyaz başka bir lezzet oluşturuyor. İmamoğlu, saat 08.00'den 21.00'e kadar müşterilerinin hizmetinde.

Adapazarı Islama Köftecisi:
Asıl Rizeli olan Ahmet Usta, 35 yıldır hizmet sektöründe. Ahmet Usta, kaliteli bir köftenin dananın kol ve kaburga bölgesinden yapıldığını belirtiyor. Islamaya gerçek tadı veren ise yanında verilen ekmek. Ekmek ilk önce et suyuyla ıslanıyor, daha sonra tatlı biber ile yapılan salçaya batırılıyor ve en son olarak tekrar ızgaraya konuluyor. Köftenin yanına ise piyaz veriliyor. Saat 06.00'dan 21.00'e kadar açık olan Adapazarı Islama Köftecisi, aynı zamanda sabahları çorba servisi de veriyor. Müşterilerinin arasında Mesut Yılmaz ve Yaşar Okuyan da bulunuyor.

Ali Baba 2:
Arnavutköy'de bulunan meşhur köfteci, saat 12.00'den 23.00'ye kadar müşterilerine hizmet veriyor. Köfteye insanları rahatsız etmemesi için soğan ve yağ konulmuyor. Amaç herkesin yiyebileceği bir köfte sunmak. Yanına ise piyaz veriliyor. Ali Baba, günde yaklaşık 30-40 kilo kadar köfte satıyor. Müşterileri ise genellikle gece hayatına meraklı olanlar.

La Köftehor:
İkitelli'de bulunan köftecinin 4 aylık bir geçmişi bulunuyor ama ünü çok çabuk yayıldı. Saat 08.00'den 20.00'ye kadar açık olanLa Köftehor, sabahları kahvaltı da veriyor. Spesialleri ise Satır Köfte. Trakya kuzusundan yapılan köfte, özel olarak satırla kıyma haline getiriliyor ve yanına sebzelerden yapılan sos veriliyor. Salata çeşitleri çok çeşitli, piyazdan göbek salataya kadar her türlü salata mevcut. La Köftehor'da köftenin yanı sıra ızgara çeşitleri, bulgur pilavı ve tatlı olarak irmik helvası bulunuyor.

Ekspres İnegöl Köfte:
Kadiköy Çarşısı'nın içinde bulunan İnegöl Köftecisi, saat 11.30'dan 22.00'ye kadar hizmet veriyor. Köftenin özelliği ise dana etinden yapılıp, az ekmek, soğan ve az yağ ile yapılması. Köftenin yanına piyaz, turşu ve yoğurt sunuluyor. 365 gün açık olan Ekspres İnegöl Köftecisi'nin 110 kişilik kapasitesi bulunuyor.

Osmanbey Meşhur Filibe Köftecisi:
Nişantaşı Osmanbey'de bulunan Filibi Köftecisi, saat 11.30'dan 15.30'kadar müşterilerine hizmet veriyor. Köftenin özelliği, dana eti, kimyon ve ekmekten yapılması. Yağ ise kullanılmayor. Köftenin yanına piyaz ve acı biber sunuluyor. Müşterilerini Nişantaşı esnafı oluşturuyor.

Sultanahmet Meşhur Meydan Köftecisi:
Sultanahmet'te bulunan ünlü köfteci saat 10.00'dan 24.00'e kadar hizmet veriyor. Bu ünlü köfte ise dana eti, iç yağ, ekmek ve soğandan oluşuyor. Tabii etin oranını iyi ayrlamak gerekiyor. Yanına mevsimine göre turşu ve piyaz veriliyor. Sultanahmet Köftecisi'nin bir başkaz övündüğü tat ise irmik helvası.

Esentepe Filibe Köftecisi:
Bir başka ünlü Filibe Köftecisi de Eesentepe'de bulunuyor. Saatç 07.00'den 17.00'ye kadar açık olan restoran, çevrede bulunan iş merkezlerine hitap ediyor. Köftenins özelliği ise dana eti ve onun boşluk tarafından yapılıyor. Yanına ise yumurtalı piyaz salatası sunuluyor. Köftenin yanında çorba ve sabahları da kahvaltı da bulabilirsiniz.


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır