kapat

16.10.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
banners
Sofra
L E I T Z
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

Teba
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Kimse bana ayı diyemez
HER "ayı tartışması" yaşandığında adı gündeme gelen ve gülüşmelere yol açan ANAP Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Taşar, mahkeme kararıyla kendini korumaya aldı. Taşar, SABAH'a yaptığı açıklamada, "Ben ayıyım desem bile başkası bana ayı diyemez. Mahkeme kararıyla sabit. Kim derse hemen dava açarım" dedi.

Kendisine "otel ayısı" diyen herkes hakkında dava açtığını ve bir milyar liranın üzerinde tazminat kazandığını belirten Taşar, Yılmaz'ın Moskova gezisi sırasında adını kullanarak "ayı esprisi" yapan İstanbul eski İl Başkanı Erdal Aksoy hakkında da bir hafta içinde tazminat davası açacağını bildirdi. Taşar, Yılmaz'ın davayı engellemek için devreye girdiğini, ancak kararından dönmediğini söyledi.

Taşar, ayı tartışmalarında adının gündeme gelmesine yol açan "otel ayısı" sözünü hiçbir zaman söylemediği halde yıllardır kullanıldığından dert yanarak, "Ama kim kullandıysa dava açtım. Birçok yazardan, tazminat kazandım. Ama hala yazmaya devam ediyorlar. Etsinler. Ben de dava açmaya devam ederim, para kazanırım" dedi.

YILMAZ DEVREYE GİRDİ
Taşar, "Kendi arkadaşlarınız da kullanıyor. En son eski il başkanınız Erdal Aksoy'un Moskova'da, genel başkanınız oyuncak bir ayıyı severken 'bu Taşar'dan küçük' diye espri yaptığı yazıldı" şeklindeki hatırlatmamız üzerine, "Onun hakkında da dava açıyorum. Avukatım dava dilekçesini hazırladı. Bugün yarın davayı açacağım" dedi. Taşar, Yılmaz'ın davayı engellemek için devreye girdiğini açıkladı.

Taşar'ın anlatımıyla, Genel Başkanı Yılmaz arasında şu diyalog geçti:

Yılmaz: İnsan arkadaşını dava eder mi?

Taşar: Arkadaş da öyle laf eder mi?

Yılmaz: Yazılanlar doğru değil.

Taşar: O zaman arayıp özür dileseydi. Ne özür diledi, ne de gazetelere tekzip gönderdi.

Yılmaz: (Gülerek) Benim yanımda öyle bir şey söyleyebilir mi?

Taşar: (Gülerek) Zannederim.

Taşar, "otel ayısı" ifadesini kullananlar hakkında açtığı davalardan 1 milyar liranın üzerinde tazminat kazandığını belirtirken, son olarak CHP Ankara eski Milletvekili Yılmaz Ateş'ten 600 milyon lira kazandığını anlattı.

Taşar, "Bu paraları ne yaptınız?" şeklindeki sorumuza, "Kamer Genç aldı. Ona bir keresinde 'şerefsiz' demiştim. İki milyar tazminat kaybettim. Kazandıklarımı buraya verdim" yanıtını verdi. Taşar, kazandığı mahkeme kararlarındaki gerekçelerin çok önemli olduğunu belirterek, şöyle dedi: "Ben hiçbir zaman 'otel ayısı' ifadesini kullanmadım. Diyelim ki kullandım, zaten öyle bir şey yok, başkası bana ayı diyemez. Mahkeme kararı açık, diyor ki, bu ifadeyi - otel ayısı- kendisi için kullanmış olsa bile bir başkasının bunu söylemeye hakkı yok."


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır