kapat

16.10.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
banners
Sofra
L E I T Z
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

Teba
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
KISA KISA KISA

Göçer, Konya'da yargılanacak
MARMARA Bölgesi'nde 17 Ağustos'ta meydana gelen deprem felaketinde, müteahhiti olduğu bazı binaların yıkılması üzerine tutuklanarak hakkında dava açılan Veli Göçer "Güvenlik nedeniyle" Konya'da yargılanacak. Yalova Valiliği, Yalova Cumhuriyet Başsavcılığı'na, Veli Göçer ve diğer 4 sanık hakkındaki davanın, "güvenlik" gerekçesiyle başka bir şehre alınması için başvuruda bulundu. Başvuru, Başsavcılık aracılığıyla Adalet Bakanlığı'na, buradan da Yargıtay'a gönderildi. Başvuruyu inceleyen Yargıtay 5. Ceza Dairesi, istemi yerinde bularak Veli Göçer ve diğer 4 sanık hakkındaki davanın "güvenlik" gerekçesiyle Konya Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülmesine karar verdi. İstanbul'da saklandığı evde 6 Eylül'de yakalanan Göçer halen Bursa'daki cezaevinde bulunuyor.

"Bez" evlerde hayat daha zor
17 Ağustos depreminin üzerinden iki ay geçmesine karşın, bölgedeki halk hâlâ sefalet içinde. Yaraları dinmeyen acılı aileleler, kendilerine sağlıklı ve korunaklı bir barınak verilemediği için kızgın ve öfkeli. Büyük çoğunluğu yağmura ve soğuğa dayanıksız bez çadırlarda yaşamlarını sürdürmeye çalışan depremzedelerin battaniyeleri yetersiz. Çadırkentlerde kadınlar yağmura karşın günlük işlerini sürdürüyor. Çocuklarsa toprakta kurumak bilmeyen çamuru kendilerine oyuncak edinmişler. Dilek Dumanoğlu da depremzede... Soğuğa ve yağışlara rağmen ailesinin yemek yediği tabakları yıkıyor. Astım hastası olan Barış Ekici de tuttuğu şemsiyeyle hem kendini hem de Dilek ablasını yağmur damlalarından korumaya çalışıyor.

Zeynep K. PİREBAŞ

Çantay'a kara para davası
İSTANBUL'DA ele geçirilen 6.5 kilo eroinin organizatörü olduğu iddiasıyla yakalanan Özcan Korkmaz'ın ifadelerinde Karahan Çantay'ın kurye olduğunu söylemesi üzerine, İstanbul DGM, ünlü manken hakkında "Karaparanın Aklanmasını Önleme Kanunu'na muhalefet" suçundan da soruşturma açılmasını talep etti. Bakırköy Cumhuriyet Savcılığı; Karahan Çantay, Özcan Korkmaz ve Ebubekir Tunçdemir hakkında soruşturma başlatarak suç tarihine kadar bu kişilerin elde ettiği malvarlığını araştırmaya başladı. Sanıklar hakkında gerekli görülürse 5 yıla kadar hapis talebiyle dava açılabilecek. Çantay'ın 10 yıla kadar hapis istemiyle yargılanmasına önümüzdeki günlerde başlanacak. Hüseyin BELİBAĞLI


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır