kapat

16.10.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
banners
Sofra
L E I T Z
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

Teba
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Bu da Çorlu'nun satanisti
Lise öğrencisi olan Funda İnci, evinde bulunan şeytan resimleri ve Can Yücel'in Sevgi Duvarı adlı şiiri nedeniyle "satanist" sayılarak gözaltına alındı

TERÖRLE Mücadele Şubesi ekipleri satanistleri yakın takibe aldı. Tekirdağ'da yakalanan 18 yaşındaki satanist Evrim'in ardından Çorlu'da yapılan baskında da Anadolu Endüstri Meslek Lisesi öğrencisi Funda İnci (17) adlı genç kız gözaltına alındı. Devlet memuru annesi ile yaşayan Funda'nın evinde yapılan aramada, ayna üzerinde çizilmiş kuru kafa resimleri, okul çantası üzerine satan işaretleri ve kedili kartpostal buldu. Emniyet'te ve savcılıkta ifadesi alındıktan sonra serbest bırakılan Funda İnci, satanizmle yakından ilgilendiğini kabul etti.

"SATANİZMLE İLGİLENİYORUM"
İFADESİNDE "Satanizmi benimseyen kişilerin belli bir giyim anlayışı ve müzik tarzı olduğunu biliyorum. Ama amaçlarının ne olduğunu bilmiyorum. Bu görüş doğrultusunda faaliyetim olmadı. Çantamdaki iskelet resimlerini çizerken bir amacım yoktu. Evimdeki kedi başlı kartpostalı Adana'dan 'Böcek' lakaplı arkadaşım İbrahim Tül gönderdi" dedi. İnci'nin evinde bulunan kaybettiğimiz ünlü şair Can Yücel'in "Sevgi Duvarı" adlı şiiri de dahil tüm yazı ve kartpostallara suç aleti olduğu gerekçesiyle el koyuldu.

Salih ALUŞ / Safa KÖKTENER (SHA)


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır