kapat

16.10.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
banners
Sofra
L E I T Z
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

Teba
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
IMF olmazsa olmaz
Demİrbank Genel Müdürü Selahattin Serbest enflasyonun aşağıya çekilmesi için Türkiye'nin IMF ile bir anlaşma yapmasının gerekli, hatta biraz zorunlu olduğunu söyledi.

Bu anlaşmanın antienflasyonist programın daha disiplinli olarak uygulanması ve dış kredibilite açısından önemli olduğunu belirten Serbest, sözlerini şöyle sürdürdü:

"IMF'nin anlaşma çerçevesinde vereceği maddi katkı dışında finansal çevrelere verilecek mesaj da çok önemli. Öne sürülen koşullar ise hükümet kararlılık gösterdiği taktirde ulaşılabilir."

Yurtdışında kredibilite konusunda kısa vadede sorun olmadığı ifade eden Serbest, Kasım'dan sonra 2000 sorunu nedeniyle sendikasyonlarda sıkıntı yaşanabileceğini, ancak bunun global bir durum olduğunu belirtti.

PEŞİN VERGİ
Selahattin Serbest, bono ve tahvil faiz gelirlerinden alınacak peşin vergi konusuna da değinirken, şunları kaydetti:

"Eğer bir değişiklik olmazsa, vergilerin ödenmesi gündeme gelecek. Bunun da sektöre etkisi negatif olarak. Bankalar bu konu ile ilgili iki öneride bulundu. Biri erteleme, yani mevcut durumun devamı. Diğeri de daha uzun vadeli enstrümanların piyasaya çıkarılarak bankalar tarafından satın alınması Dolayısıyla vadeye yayarak bu verginin ödenmesi."

Yüzde 23 büyüme hedefi
Demİrbank Genel Müdürü Selahattin Serbest, bankanın 1999 yılı büyüme hedefinin dolar bazında yüzde 23 olduğunu belirterek, rakamın tutturulacağını söyledi. Bankacılık sektöründe yeni ürünlerle gelişmenin devam edeceğini belirtti. Elektronik bankacılık alanında önemli adımlar atılacağını ifade eden Serbest, "Hem maliyet avantajı var, hem de insanlara zamanı daha efektif kullanma imkânı sunulacak" dedi.


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır