kapat

16.10.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
banners
Sofra
L E I T Z
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

Teba
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
DPT önce "tamam" sonra "devam" dedi
DPT ne yapacağını şaşırdı. Teşkilat, 29 Eylül'de Başbakan Bülent Ecevit imzalı bir genelge yayınlayarak, "Deprem bölgesindekiler hariç, ihalesi yapılmamış projeler iptal edilmiştir" dedi.

Ancak bu genelge, başta üniversiteler olmak üzere, DPT'den ihale için izin isteyen çok sayıda kurumda infiale neden oldu. DPT 6 gün sonra, bu kez de kurumlara özel bir yazı göndererek, "ihale izni alınmış bulunan projelerin ihale işleri devam edileceğini" bildirdi. DPT'nin 29 Eylül'de Resmi Gazete'de yayınlanan genelgesinin 1. maddesi şöyle: "1999 Yılı Yatırım Programı'nda yeralıp, ülke genelinde dış proje kredisi ile yürütülen projeler hariç tutulmak üzere, henüz ihalesi yapılmamış projelerden deprem bölgesi haricindekiler ertelenecek ve kamu kuruluşları bu projelerin ihalesi hususunda ilgili merciilere müracaat etmeyeceklerdir."

Bu genelge, yayınlanmadan önce proje için ihale izni alan kuruluşlarda tepkiye yolaçtı. Bunun üzerine DPT, 5 Ekim'de kurumlara bir yazı göndererek, genelgeyle çelişen şu açıklamayı yaptı: "Çeşitli mevzuat gereği DPT'den veya Başbakanlık'tan genelgenin yayımlanma tarihinden önce ihale izni alınmış bulunan projelerin/işlerin ihale işlemleri devam edecek, ihale izni alınmamış projelerden acil ve zaruri olanlar için genelgenin 1. maddesi gereğince DPT Müsteşarlığı'na başvurulacaktır."

Ali Ekber ERTÜRK


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır