kapat

16.10.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
banners
Sofra
L E I T Z
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

Teba
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Özelleştirmede IMF'yi dinledik
Özelleştirme İdaresi, IMF'nin de önerileri doğrultusunda, kapsamdaki kuruluşları azaltacak. Küçük özelleştirmeleri Sümer Holding yapacak

Özelleştirme İdaresi, yeni özelleştirme programında IMF'in sözünü dinledi. ÖİB, özelleştirme kapsamında bulunan kuruluşların sayısını azaltma kararı aldı. Özelleştirme kapsamında bulunan ve küçük orandaki hisseleri devlette olan kuruluşların hisseleri, Özelleştirme İdaresi gözetiminde, Sümer Holding tarafından satılacak.

Özelleştirme Yüksek Kurulu, kapsamdaki 74 kuruluştan 35'inin, Sümer Holding Yönetim Kurulu tarafından satışına onay verdi. Büyük kısmı Ziraat Bankası'ndan, Özelleştirme İdaresi'ne aktarılan kuruluşlar, Sümer Holding'e aktarılarak, bu kuruluş tarafından ihale ile satılacak.

İDARE NE DİYOR?
Sümer Holding'in, daha önce de özelleştirme kapsamındaki kuruluşlarda hisse ve varlık satışı gerçekleştirdiğini belirten İdare yetkilileri, "Sümer Holding, hisse ve varlık satışlarında oldukça uzmanlaştı. Özelleştirme İdaresi'nin mesaisini, ülke ekonomisinde ağırlığı olan kuruluşlara vermesi lazım. Bu nedenle Sümer Holding yönetimi, bizim gözetim ve denetimimizde ihaleler açacak. Elde edilecek gelir, özelleştirme geliri olacak. Büyük olasılıkla, bu hisseleri çoğunluk hissesine sahip olan firmlar satın alacak."


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır