kapat

16.10.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
banners
Sofra
L E I T Z
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

Teba
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
MÜSİAD'dan müstakil bir gövde gösterisi
MÜSİAD'ın Sanayi ve Ticaret Fuarı İslami sermayenin güçbirliğine dönüştü. Tesettürden, Osmanlı tuğralarına kadar fuarda yok yoktu

Müstakİl Sanayici ve İşadamları Derneği'nin (MÜSİAD) Sanayi ve Ticaret Fuarı, Müslüman sanayicilerin gövde gösterisine dönüştü. Onlar kendilerine ne kadar "müstakil" deseler de, kamuoyu onları "İslami sermaye" olarak görüyor. İşte, MÜSİAD'cıların CNR Dünya Ticaret Merkezi'nde bu yıl yedincisini düzenledikleri sanayi ve ticaret fuarında, Kombassan'dan, İttifak'a, Yimpaş'dan Jetpa'ya yeşil sermaye olarak bilinen holdinglerin ağırlıklarını hissettirdikleri bir güç birliği sergilendi.

4 BÜYÜKLERE İLGİ
MÜSİAD Genel Sekreteri Ömer Bolat, fuarın açılışından önce işadamlarını ekonomik krizden çıkış için güç birliğine davet etmiş ve 'gücünüze güç katın' demişti. Anlaşılan çağrı fazlasıyla yerini buldu ki, bu yıl 20 bin metrekare alan üzerine kurulu fuara 200'e yakın firma katıldı. Geçen yıl 110 bin kişinin ziyaret ettiği, 14 Ekim'e kadar sürecek fuarı, bu yıl 150 binden fazla ziyaretçinin gezmesi bekleniyor.

Ziyaretçilerin en çok rağbet ettikleri bölümlerin başındaysa kuşkusuz dört büyük holding geliyor. Zaten 20 bin metrekarelik fuar alanı içinde en büyük bölümler de onların. Haşim Bayram'ın kurduğu Kombassan Holding, fuar içinde ayrı bir fuar açmış sanki. Hemen karşısındaki Jetpa da öyle. Kurucusu Fadıl Akgündüz'ün "Siirt'te otomotiv fabrikası kurup artık biz üreteceğiz" dediği, ancak şimdilik Malezya'dan ithal edilen Proton marka otomobiller ve motorsikletler kara çarşaflıların da, tesettürlülerin de tüm ziyaretçilerin dikkatini çekiyor. Onlar güçleriyle göz dolduran holdingler. Bir de mütevazı standlarında ziyaretçi akınına uğrayanlar var. Onların başında, Yıldız Cam Mozaik'in standı geliyor. Ancak, merak edilen ne rengarenk mozaikler ne de fiyatları. Bir de, Osmanlı'nın 700. kuruluş yıldönümü nedeniyle bastırdığı tuğra ve devlet armalarını sergileyen Saray Promosyon'un standı var ki, görülmeye değer. Bu küçücük standın önünde kuyruk olmuş...

Fuarda ezan sesi
Fuar kalabalığını ancak namaz saatleri dışında görebilirsiniz. Fuarı ziyaretimiz Cuma namazına denk gelmişti. Bir anda her yer ezan sesiyle doldu ve hemen hemen tüm standlar boşaldı. Zaten fuar alanında, Kombassan, Jetpa, İttifak ve Yimpaş Holding'in yanısıra en büyük alan Mescit için ayrılmıştı.


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır