kapat

16.10.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
banners
Sofra
L E I T Z
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

Teba
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
KISA KISA KISA

Yüksek topuk yoksul işi
AMERİKA'DA yapılan bir araştırma, çalışan kadınlar arasında yüksek topuklu ayakkabı giyenlerin oranında büyük bir azalma olduğunu ortaya çıkardı. Araştırmada gelir düzeyi yüksek kadınlar düz ya da en çok 2 santim yüksekliğinde topuklu ayakkabı giyerken, gelir düzeyi düşük kadınlar ise yüksek topuklu ayakkabıları tercih ediyor. Alçak topuklu ayakkabı giyen kadınların yüzde 88'inin 20 ile 30 yaş arasında olduğu da yer alıyor. Ayakta sinir sıkışması ve kemik deformasyonu yaratan yüksek topuklu ayakkabıların ortaya çıkardığı rahatsızlıkların tedavisi ise en az 3 bin dolarlık ameliyatlara bağlı.

Zehirle ağrı tedavisi
DOĞADA bulunan en öldürücü zehirlerden birinin, bugüne kadar çare bulunamayan bir dizi ağrının önlenmesinde de en etkili ilaç olduğu anlaşıldı. Bozulan gıda maddelerinde yaşayan bir tür bakterinin saf hale getirilmesiyle elde edilen "Botox" adlı zehir, migren, aşırı terleme, göz spazmı ve inme hastalarının tedavisinde etkili oluyor. Doktorlar, genelde kaslarda oluşan ağrı ve sancıları önlemede kullanılan bu ilacın, beyinden sinirler aracılığı ile kaslara gönderilen bazı mesajları engelleyerek acı ve sancıları durduğunu kaydediyor. İlaç, migren gibi baş ağrılarına karşı da en etkili yöntem sayılıyor.

Kahve ve alkol beyin dostu
ALKOL ile kafeinin birleşmesiyle "inme" olarak bilinen rahatsızlıkların vücutta yarattığı hasarın "en aza" indiği belirlendi. Teksas Üniversitesi uzmanları, beyinde kan dolaşımının azalmasıyla ortaya çıkan inmenin yarattığı beyin hasarının önlenmesine yönelik çalışmaları sırasında bu sonuca ulaştı. Uzmanlara göre, günde iki bardak kahve ile bir kadeh içki içen kişilerde beyindeki inme hasarı yüzde 80 oranında azalıyor. Bu bileşimin "Kalua" veya "Irish Coffee" adı verilen içkilerde hazır olarak alınabildiğine dikkat çeken uzmanlar, inme geçiren hastaların da en çok 3 saat içinde hastaneye yetiştirilmesi gerektiğine dikkat çekiyor.


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır