kapat

16.10.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
banners
Sofra
L E I T Z
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

Teba
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Ölüme 5 kala
Pakistanlı General 5 dakika daha havada kalsaydı, uçağın yakıtı bitecek ve darbe yapamayacaktı

Pakistan'da 12 Ekim günü yaşanan darbe öncesinde yaşanan korkunç bir gerçek ortaya çıktı. Darbeyle devrilen Navaz Şerif hükümeti o gün görevden aldığı Genelkurmay Başkanı General Pervez Müşerref'e bir suikast düzenleyerek tamamen ortadan kaldırmaya çalışmıştı.

Ordu sözcüsü Albay Rashid Kureşi, ordunun General'e düzenlenen komployu fark edip, alarma geçtikleri için son anda önlediklerini bildirdi. Açıklamaya göre Şerif hükümetinin komplo teorisi şöyle gelişti: General Müşerref uluslararası bir toplantı için Sri Lanka'daydı. Ülkesinde bir şeylerin yolunda gitmediği istihbaratını alınca gezisini yarıda kesip bir gün önceden dönmeye karar verdi. Nitekim uçağıyla hâlâ havadayken Başbakan Şerif tarafından görevinden alındı. Uçağın ineceği Karaçi Havaalanı'nın kontrol kulesi, Şerif'in emriyle uçağa iniş izni vermeyi reddetti ve rotasını kırsal bir bölge olan Navabşah'a çevirmesi uyarısında bulundu. Pakistan ordusu General'e bir suikast düzenlendiğini anladı ve Karaçi Havaalanı'nı pisti açması için uyardı.

238 YOLCU VARDI
Uçak Pakistan Uluslararası Havayolları'na aitti ve General'den başka 238 yolcusu vardı. Ve uçağın sadece 5 dakika daha havada kalacak kadar yakıtı vardı. Karaçi Havaalanına inememesi demek uçağın yere çakılması ve içindekilerin ölmesi demekti. Tüm bunları fark eden General de, darbe emrini havadan verdi. Generali ortadan kaldırmaya yönelik bu girişim son anda önlendi.


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır