kapat

16.10.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
banners
Sofra
L E I T Z
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

Teba
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Pakistan'ın Hasan Mutlucan'ı
Ordunun yönetime el koyduğu Pakistan'da halk günlerdir sadece Abrar Ül Hak'ın kahramanlık türkülerini ve askerlerin resmi emirlerini dinleyebiliyor

PAKİSTAN Ordusu bir yanda yönetime neden el koyduğu konusunda başta Amerika olmak üzere dünyaya geçerli bir sebep sunmaya çabalarken, bir yandan da kendi halkını "çok tanıdık" bir şekilde kontrol altında tutmaya çalışıyor.

Pakistan Ordusu'nun, Genelkurmay Başkanı Pervez Müşerref'in emriyle Başbakan Navaz Şerif'i devirerek ülke yönetimini devraldığı geçen Salı gününden beri ülkedeki devlet radyo ve televizyonları, yalnızca Abrar ül Hak'ın "davudi bir sesle" söylediği kahramanlık türkülerine ve başta General Müşerref olmak üzere askeri yetkililerin açıklama ve emirlerine yer veriyor.

"Kontrol bende"
Pakistan sokaklarını bu yöntemle ve silahların gölgesinde kontrol altında tutan Genelkurmay Başkanı Pervez Müşerref de, dün sonunda net bir açıklama ile kendini Pakistan'ın "tek lideri" ilan etti. İlk iş olarak, önemli mevkilere yakın adamlarını yerleştiren Müşerref Paşa, devlet radyo ve televizyonunda naklen yayınlanan açıklamasında, kendisine olağanüstü yetkiler verdi, anayasayı rafa kaldırdı ve olağanüstü hal ilan etti.


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır