kapat

16.10.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
banners
Sofra
L E I T Z
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

Teba
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Macera parkuru
Burası Fransa'nın cennet köşesi Cote d'Azur'un Opion adlı küçük bir kasabası. Spor yapmak ve macera yaşamak isteyenler için güvenli bir oyun parkuru...

Derleyen: Şelale ÖZTÜRK

Korkudan iliklerinize kadar titriyorsunuz ama ortada risk yok. Bu sadece bir spor programı. Tırmanın, atlayın, zıplayın, kendinizi Indiana Jones gibi hissedin ve maceranın doruklarında hayatın tadını çıkartın. Boşluktan korkup korkmadığınızı anlamanın tek yolu kendinizi boşluğa bırakmaktır. Tabii güvenliğinizi riske atmadan...

FİLM SETİ DEĞİL!
İlk görüşte burayı Camel Trophy için özel olarak hazırlanmış bir mekân ya da bir film seti zannedebilirsiniz. Oysa burası Fransa'nın cennet köşesi Cote d'Azur'un Opion adlı küçük bir kasabası. Alp Dağları'nın arasında Dramont Gölü'ne 20 metre mesafede bir serap... Gözünüze çarpan çelik halatlar, tırmanma ipleri, makaralar, uzun kütükler, tahta merdivenler ve ip köprüler 15 etaplık bir macera parkurunun birkaç parçası sadece.

BOŞLUĞA ATLAYIŞ
Cote d'Azur'un simgesi okaliptus ağaçlarının süslediği yüksek yalıyarlar gün batımında göğün kızıllığına bürünüyorlar ama sizin bu güzelliği görebilecek haliniz kalmıyor. Çünkü bu yalıyarlar birazdan çıkıp kendinizi boşluğa bırakacağınız tepenin ta kendisi.

Büyük bir uçurum düşünün... Altınız göl, su seviyesinden metrelerce yüksektesiniz ama korkmayın, tamamen güvendesiniz. Tüm bu ayrıntılar oyunun birer parçası. Tek şart ise kurallara uymak. En önemli kural çelik halatlarla metal halkalara bağlanan ve üzerinize takılan güvenlik kemerini takmak. Görevliler bunu iyice bağlayıp kontrol ediyorlar. İkinci önemli kural ise atlayış sırasında elinizdeki halatı atarak kendinizi boşluğa bırakıvermek. Eğer sağa-sola sallanırsanız kendinizi yaralayabilirsiniz.

Oyuna katılabilmek için 12 yaşını doldurmuş olmanız gerekiyor. Eğer dengenizin sağlam olup olmadığından emin değilseniz deneyip görün. Çünkü bir sonraki aşamadan geçebilmek için iyi bir dengeye sahip olmanız şart.

Gölün bir ucundan diğer ucuna gerilmiş 45 metre yüksekliğindeki bir "ip köprünün" üzerinden düşmeden geçebilmek epey zor, hatta imkansız görünüyor. Yükseklik başınızı döndürebilir. Ne de olsa bir adım ötesi uçurum ve karşınızda da sarp yalıyarlar var.

Bu köprüden değil geçmek, üzerinde durmak bile imkansız görünüyor. Ama gerçek bir macera tutkunuysanız ve "ille de geçeceğim" diyorsanız bacaklarınızı bir eskrimci gibi kullanmanızı tavsiye ederiz...

KORKU DOLU ZEVK
Vee... Diyelim ki düştünüz. Önce içinizde bir hafiflik hissediyorsunuz. Bir düğüm midenizden kopup boğazınıza dayanıyor sanki. Sonra birden bu korkunun size zevk verdiğini keşfediyorsunuz ve kendinizi aniden aşağıda, gölün üzerinde gerilmiş olan güvenlik ağlarının üzerinde buluveriyorsunuz. Güvende olduğunuzun ve korkacak hiçbir şey olmadığının bilincine varıyorsunuz.

Ve yaşadığınız bu deneyimin hiçbir şeyle kıyaslanamayacak kadar heyecan verici olduğunu düşünüyorsunuz. Hepsi bu kadar...


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır