kapat

16.10.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
banners
Sofra
L E I T Z
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

Teba
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Mutluluğun küçük ipuçları
Bir fincan sıcak kakao, çatıya düşen yağmur damlaları... Romantizmin temel öğeleri gibi görünse de bunlar aslında mutluluğun ipuçları.

Küçükken anneniz ya da öğretmeniniz tarafından kimbilir kaç kez gözleri açık rüya görmekle, hayal kurarak zaman öldürmekle suçlandınız. Ama haklıydınız. Çocuklar her fırsatta hayal kurarlar. Ve bu nedenle de çok mutludurlar.

İnsanın görmek, duymak, olmak ya da yaşamak istediklerini hayal etmesinden daha dinlendirici, rahatlatıcı ve mutlu edici ne olabilir ki? (Hayal ettiklerinin gerçekleşmesinin dışında tabii ki). İşte bu basit saptama bir bestseller kitabının ana fikrini oluşturmuş...

BASİT FİKİRLER
15 yıldır insanları rahatlatan, sakinleştiren kitaplar üzerine çalışan Avustralyalı Paul Wilson'ın hazırladığı 'Mutluluğun Küçük Kitabı' isimli çalışma, basit, bildiğimiz fikirlerden oluşuyor. Ancak yoğun iş temposu, geçim derdi, stres gibi klasik bahaneler nedeniyle, hep negatif bir ruh hâline büründüğümüzden, ufak mutlulukları görmezden geliyoruz. İşte bu ruh hâlini paylaşanların sayısı o kadar çok ki, bu kitapçık, Amerika'dan sonra Avrupa'da da bestseller olma yolunda.

GÜLÜMSEYİN YETER!
Kitabın ilk sayfalarında yer alan hayal kurma konusunda hepimiz hemfikirsek, bir sonraki öneriye geçebiliriz...

Tanımadığınız birine gülümseyin. Mutluluk reçetelerinde sık sık yer alan bu öneri, ilk bakışta biraz sinir bozucu gelebilir. Erken kalkmak, işe yetişmeye çalışmak ve müdürden yiyeceğiniz fırçayı düşünürken sevimli görünüp gülücük dağıtmak zor gelebilir. Ama her sabahki hâlinizi düşünün; asık bir suratla, her şeye, herkese sinirleniyorsunuz...

Tüm nefretiniz yüzünüzden okunurken, ne çevrenize huzur, ne de kendinize mutluluk verebilirsiniz. Yaydığınız negatif enerji de katlanarak size döner. Uzun lafın kısası, her sabah aynı noktada, karşılaştığınız orta yaşlı beye selam verin. Poğaça aldığınız pastanenin çalışanlarına hatırlarını sorun. Gazete alırken, sizinle aynı gazeteye uzanan kişiyle selamlaşın... Kimse sizin deli olduğunuzu düşünmeyecektir.

http://www.mutluluk.com

ESKİ aşk mektuplarınızı saklayın, her gün sizi şaşırtan bir şey yapın, şarkı söyleyin, size yöneltilen övgüleri hatırlayıp, eleştirileri unutun, her gün nemlendirici krem sürmeyi unutmayın, bu önerilerden sadece bazıları.

BASİT olmakla birlikte, alışkanlık haline gelecek bu fikirlerin takipçileri o kadar fazla ki! Avrupa ve Amerika'da geniş bir okur kitlesine sahip olan Paul Wilson, Internet üzerinde kurduğu sitede, okurlarıyla buluşuyor.

WILSON'UN 'antistres pastili' gibi görülen bu önerileri www.calmcenter.com adlı sitede toplanıyor. Bu sitede, psikolog, müzisyen ve yazarlar buluşup, enerjilerini mutluluk için birleştiriyor.


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır