kapat

16.10.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
banners
Sofra
L E I T Z
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

Teba
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Çapkın erkek iktidarsızdır!
Ünlü ürolog cerrah Cristina Vargas'a göre, bir erkeğin çok çapkın olması, onun cinsel problemleri olduğuna dair bir işarettir.

Geçtiğimiz günlerde Türkiye'ye gelen ünlü Brezilyalı ürolog-cerrah Cristina Vargas, "Türkiye'nin de içinde bulunduğu Latin ülkelerinin erkekleri çok çapkın gözükür. Ancak, her 100 kadından 70'inde seksüel problemler vardır," diyor.

Deprem nedeniyle Ocak 2000'e ertelenen "Erkeklerdeki İktidarsızlık Kongresi" için Prof. Halim Hattat'ın davetlisi olarak İstanbul'a gelen ünlü seksoloji uzmanının tüm dünyada satış rekorları kıran üç kitabı bulunuyor. Vargas'la kadın-erkek ilişkileri ve seksüel konuları konuştuk...

İKTİDARSIZ PATRONLAR
Bir kadın olarak niye ürolojiyi seçtiniz? Bu sahada tek kadın mısınız?

Tek değilim. Kuzey Amerika'da da bir kadın ürolog olduğunu biliyorum. Aslına bakarsanız, bir erkeği tedavi ettiğimde bin kişiyi mutlu ettiğimi düşünüp, çok mutlu oluyorum.

Bin kişi mi dediniz?

Evet... Büyük bir kuruluşun başında, iktidarsızlık sorunu olan bir patronun olduğunu düşünün... Bu kişinin iktidarsız olması nedeniyle çocuklarına, karısına, kadınlara, emrindeki insanlara ne kadar kötü davrandığını düşünün. İşte bu kişinin sorunlarını çözünce, bunca insanın yüzünü güldürmüş olursunuz. Kuşkusuz, ilk başlarda beni kabul etmeleri pek kolay olmadı. Hem meslektaşlarım, hem de hastalar yadırgadılar. Sorunları çözmeye başladıkça, daha çok gelmeye başladılar. Artık, kadın veya erkek olmam fark etmiyor. Mühim olan sorunların çözülmesi. Bence, özellikle damar cerrahisi, bir kadın işidir. Kadınlar, damarları gergef gibi işler. Bu iş, kadın eline daha yakışır.

KADINLAR MUTSUZ
Seks sorunları en çok kimi etkiliyor? Kadınlar mı mutsuz, erkekler mi?

Tabii ki kadınlar. Siz bakmayın Türkler'in de içinde bulunduğu Latin erkeklerinin playboy veya sizlerin deyişinizle hovarda görünümüne, bu ülkelerin kadınları son derece mutsuz. Bunlar, rakamlarla sabit. Yaptığım araştırmalarda, kadınların yüzde 70'inde çeşitli boyutlarda seksüel sorunlar olduğunu gördüm. Her üç kadından ikisinde orgazm sorunu yaşanıyor. Değişik oranlarda istek eksikliği, frijitlik, vaginusmus gibi sorunlar da görülüyor.

Erkeklerde durum ne?

Erkeklerin playboy olması insanları aldatmasın. Hatta çok çapkın görünen erkekte, bilin ki cinsel bir problem vardır. Bu kişilerin büyük açlığı, kendilerini daha sonra stres ve depresyona götürüyor. Eğer bir kadın, erkeğinin kadınlara çok ilgi duyduğunu anlarsa, bir şeylerin iyi gitmediğini bilmelidir. Erkek, kendisinde eksiklik gördüğü zaman kadınlara daha fazla saldırır. "Bu kadında olmadı, diğer kadında nasıl olacak?" diye birinden diğerine koşar. Ancak sonunda doktora gitmek zorunda kalır.

ÜLKELERE GÖRE KADIN SORUNLARI
Vargas, ülkelere göre kadınların cinsel problemlerini şöyle özetliyor: "Kadınların sorunları tüm dünyada aynı. Her 100 kadından 70'inin seksüel sorunları var."

HİNDİSTAN: Dört asır önce Kamasutra'nın icat olduğu ve uygulandığı bu ülkede kadınlar çok mutsuz. Seks konusunda çok serbest olması gerekirken, Hintli kadınlar, eğer evliyse dokunulmazlıkları daha şiddetli hâle geliyor. İlişki sırasında hareket bile edemiyor, ölü gibi yatıyor.

JAPONYA: Japon kadınlarında da, dokunulmazlık ve hareketsizlik söz konusu. Üstelik Japonya'da kadınlar çalışmaya başlamasına rağmen sosyal hayat ve ev işleri onların üzerine yıkılmış durumda. Buna, bir de cinsel sorunlar eklenince pek fazla mutlu olanı yok.

KUZEY AMERİKA: Kadınların bu tür sorunları yok. Orada roller ve görevler eşit olarak paylaşılmış durumda. Ancak Amerika'da kadınlar ve erkekler cinsel hayatlarında da hızlılar. Fast-food terbiyesi almış toplum, cinsellik sürelerini de büyük bir hız içinde kullanıyorlar.

TÜRKİYE: İnsanlar konuşurken dokunmayı çok seviyor. Bu, insanları rahatlatıyor. Dokunma bir duygudur, o olmazsa hiçbir şeyi hissedilmez. Hiçbir şey hissedemezsen de seks yapamazsın. Örneğin öpüşürken, sinirler beyine mesaj gönderir. Bu da canlanmaya, ateşlenmeye yol açar.


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır