kapat

07.10.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
inter merkez
Siber Haber
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

Teba
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Bakan'dan tarihi uyarı
Fikret Ünlü, "Meclisten bana büyük baskı var. 'Yeni bir yasayla federasyonu görevden al!' diyorlar. Yayınlardaki bu kaos devam ederse yetkilerimi kullanıp, gereğini yaparım!" dedi

Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Fikret Ünlü, önceki gece katıldığı Renault Mais Şeref Kürsüsü Jürisi'nde yayınlar konusunda çarpıcı açıklamalarda bulundu. İşte Ünlü'nün bombaları:

TRT'ye haksızlık!
"İhalede federasyon yanlış tutum sergiledi. Türkiye'de maç yayınları şifresiz olmalı. Bunun için ihale öncesinde TRT'den yayın yapılması için girişimlerde bulundum. Haluk Ulusoy'dan da yardım istedim. Hatta ihale günü Ulusoy'u arayıp TRT'nin de girmesi için ihaleyi 1-2 gün ertelemesini istedim. Ancak Ulusoy bu iyiniyeti göstermedi."

Görüntü rezaleti
"Teleon'un maç bittikten 45 dakika sonra isteyen tüm TV'lere bedeli 2 bin doları geçmemek kaydıyla görüntü vermesi ve özet yayın yaptırması zorunludur. Bu kurala uyulmazsa federasyonun sözleşmeyi tek taraflı fesih hakkı vardır. Herkes '60'lı yıllara döndük. Radyodan maç dinliyoruz' diyor. Eğer federasyon görevini yapmazsa, ben de görevimin gereğini yerine getiririm."

Meclisten baskı var
"Birtakım insanlar TV'de aleyhimde yayınlar yaptı. Benim bunu durdurmamı ve sesimi çıkartmamamı istiyorlar. Fakat geri adım atmam. En azından Güneydoğu ve Doğu'da bu yayınlar izlenmeli. Bugüne dek futbolun özerkliğini savundum. Meclis içinden bana baskı yapılıyor. 'Yeni bir yasa getir, şu anki kişileri görevden al. İşleri böyle hallet' diye. Gerekirse onu da yaparım. Herkes aklına başına devşirmeli. "


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır