kapat

07.10.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
inter merkez
Siber Haber
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

Teba
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Sebzeli patates püresi
Malzemesi
* 1 kg patates
* 3 çorba kaşığı tereyağı
* 1 su bardağı süt
* 1 adet havuç
* 1 adet kereviz
* 1/2 demet dereotu 1/2 demet maydanoz
* 3 adet taze soğan
* Tuz

HAZIRLANIŞI
Patatesleri yumuşayana dek haşlayalım. Patatesleri sıcakken rendeleyelim. Ateşin üzerine oturtalım. Tereyağını, sütü ve tuzunu ayarlayıp, sürekli karıştırarak pürüzsüz kıvama getirelim. Kerevizi derince soyalım. Tavla zarı iriliğinde doğrayarak, limonlu suda harmanlayalım. Havucu da tavla zarı iriliğinde doğrayalım. Kereviz ve havuçlara çok az su ilave ederek haşlayalım. Suyunu süzelim. Püreye ilave edelim. Tuzunu ayarlayalım. Hepsini harmanlayalım. Servis tabağına alalım. Kaşıkla düzgün yuvarlak şekil verelim. Et yemeklerinin yanında servis yapalım.

Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır