|
Sebzeli patates püresi
Malzemesi
* 1 kg patates
* 3 çorba kaşığı tereyağı
* 1 su bardağı süt
* 1 adet havuç
* 1 adet kereviz
* 1/2 demet dereotu 1/2 demet maydanoz
* 3 adet taze soğan
* Tuz
|
HAZIRLANIŞI
Patatesleri yumuşayana dek haşlayalım. Patatesleri sıcakken rendeleyelim. Ateşin üzerine oturtalım. Tereyağını, sütü ve tuzunu ayarlayıp, sürekli karıştırarak pürüzsüz kıvama getirelim. Kerevizi derince soyalım. Tavla zarı iriliğinde doğrayarak, limonlu suda harmanlayalım. Havucu da tavla zarı iriliğinde doğrayalım. Kereviz ve havuçlara çok az su ilave ederek haşlayalım. Suyunu süzelim. Püreye ilave edelim. Tuzunu ayarlayalım. Hepsini harmanlayalım. Servis tabağına alalım. Kaşıkla düzgün yuvarlak şekil verelim. Et yemeklerinin yanında servis yapalım.
|
Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır
|