kapat

07.10.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
inter merkez
Siber Haber
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

Teba
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Kızılay Başkanı yol ayrımında
Deprem sonrası yardım ve kurtarma çalışmalarında kötü puan alan Kızılay Başkanı Kemal Demir'in bugün, Genel Merkez Kurulu olağanüstü toplantısında istifa edeceği ileri sürüldü

BAŞBAKAN Bünet Ecevit'in talimatı ile müfettiş ablukasına alınan Kızılay Genel Başkanı Kemal Demir yol ayırımına geldi. Genel Merkez Kurulu'nu bugün olağanüstü toplayacak olan Demir'in istifasını vereceği öğrenildi. Daha önce istifasının Genel Merkez Kurulu'nca reddediliğini söyleyen Demir'in bu kez istifasının kabul edilmesi olasılığı yüksek görülüyor.

17 Ağstos'taki depremden sonra Kızılay'ın yardım faaliyetlerinde son derece yetersiz kalması, depremzedelere su geçiren çadırlar dağıtması, kefen bezi ve defin işlemlerini bile para karşılığı sağlaması Kızılay'da depremin başlangıcı oldu. 1930'lardan kalma yardım malzemelerinin depolarında çürüdüğü ortaya çıkan Kızılay hakkında Başbakanlık Teftiş Kurulu'nca başlatılan inceleme Kızılay yönetimini şoka soktu.

İYİCE SIKIŞTI
Bugüne kadar tüm eleştirileri televizyon kanallarını dolaşarak yanıtladığını düşünen Demir, müfettişlerin Kızılay Genel Merkezi'ne gelip tüm kayıtlara el koyması ile iyice köşeye sıkıştı. Kızılay yönetimine hükümet tarafından atama yapılabileceğine ilişkin kanun hükmünde kararname de yönetimde sancılara yol açmıştı.

Genel Merkez Kurulu'nu bugün yeniden olağanüstü toplayacak olan Demir, dün gece yakın çevresi ile istifa seçeneğini değerlendirdi. Bugün saat 10.00'da başlayacak toplantıda istifa etmesi durumunda genel başkanın değişmesine kesin gözüyle bakılıyor.

İKİ ADAY VAR
Demir'in istifası halinde iki başkan adayının çıkması bekleniyor. Adaylardan biri Merkez Kurulu Üyesi ve Hacettepe Üniversitesi eski Rektörü Prof. Yüksel Bozer. Diğeri Prof. Ertan Gönen. Numune Hastanesi Cerrahi Servisi Şefi olan Gönen, halen Kızılay'da Genel Başkan Yardımcılığı yapıyor.

Mehmet ÇETİNGÜLEÇ


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır