kapat

07.10.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
inter merkez
Siber Haber
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

Teba
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Hükümette "baldız" krizi çıktı
Adalet Bakanı Türk'ün özel kalem müdürü yaptığı baldızı, Ulaştırma Bakanı'nca sürülünce kriz çıktı

ULAŞTIRMA Bakanlığı'nda daire başkanı kadrosunda bulunan Adalet Bakanı Hikmet Sami Türk'ün baldızı ve özel kalem müdürü Fahriye Kavaklıoğlu, hükümetin MHP ve DSP kanadında krize neden oldu.

Kavaklıoğlu, Türk'ün özel kalem müdürlüğüne 1997'de başladı. Türk'ün Devlet Bakanı olması üzerine geçici görevle Başbakanlık'ta çalışmaya başlayan Kavaklıoğlu'nun kadrosu Ulaştırma Bakanlığı'nda kaldı. Kavaklıoğlu, Devlet Bakanlığı'ndan sonra Milli Savunma Bakanlığı'na atanan, son hükümette de Adalet Bakanı olan Türk'ün yanından ayrılmadı ve bu görevi sürdürdü.

Kavaklıoğlu, geçtiğimiz günlerde Ulaştırma Bakanı Enis Öksüz tarafından tenzili rütbe ile Esenboğa Havalimanı'na uzman kadrosuyla sürgün edildi. Kavaklıoğlu ile birlikte Adalet Bakanlığı'na gelen yardımcısı Ferzan Çerçi de, Öksüz'ün tasarrufu ile Haberleşme Genel Müdürlüğü'nde görevlendirildi. Bakan Türk'ün bilgisi dışında yaşanan bu gelişme, Kavaklıoğlu ve Çerçi'ye Ulaştırma Bakanlığı tarafından yeni görevlendirmelerle ilgili tebligat yapılması üzerine ortaya çıktı.

KADROLAR ADALET'E
Sürpriz sürgün tebligatı karşısında şaşkına dönen Kavaklıoğlu, durumu eniştesi Bakan Türk'e aktararak yardım istedi. Hükümet ortağı bir partinin bakanı tarafından kendisine haber verilmeden yapılan uygulamaya sinirlenen Türk, Başbakan Bülent Ecevit'in ABD seyahatinden önce yapılan Bakanlar Kurulu toplantısından sonra konuyu Ulaştırma Bakanı Öksüz'le görüştü. Öksüz'e sitem eden Türk'ün, "Özel Kalem Müdürümü ve yardımcısını bana haber vermeden başka görevlere atamanıza kırıldım" dediği öğrenildi.

Türk'ün sitemine rağmen kararından dönmeyen Bakan Enis Öksüz'ün, yakın çevresine "Kendi personelimle ilgili tasarruf hakkı bana aittir. Ben böyle uygun gördüm" dediği ileri sürüldü.

Türk'le Öksüz arasında gerginliğe neden olan gelişmenin ardından Kavaklıoğlu ile Çerçi'nin kadrolarının Adalet Bakanlığı'na nakli için çalışma başlatıldığı öğrenildi. Bakan Hikmet Sami Türk'ün, Kavaklıoğlu ve Çerçi'ye müşavir kadrosu tahsis edeceği belirtildi.

Ali Ekber ERTÜRK


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır