kapat

07.10.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
inter merkez
Siber Haber
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

Teba
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
KISA KISA KISA

Deprem semineri
Pamukbank, deprem felaketinden sonra banka personeli ve aileleri üzerindeki deprem stresini azaltmak için "Depremle ve Yaşamla Uzlaşma" başlığı altında bir seminer düzenledi. 700 kişinin katıldığı toplantıda konuşan Prof. Dr. Üstün Dökmen, deprem stresiyle ilgili pek çok soruya yanıt verdi.

Ödüllü süpürge
Electrolux 'Oxygen' dizayn ve yenilik dalında Fransa'nın yüksek prestijli 'Janus Endüstri Ödülü'nü kazandı. Ürün, toz ve kirin yanı sıra havayı da temizleme özelliği, bakterilere şans tanımayan anti-bakteriyel torbası ve yıkanıp tekrar kullanılabilen filtresiyle kullanım kolaylığı sağlıyor.

Internet'te sanal fuar
Internet'te Türk Endüstri Fuarı (TIF)'in organizatörü TİFAŞ'nın web sitesi www.tifas.com.tr açıldı. Katılımcı şirketlerin dış pazarlarda rekabet gücünü artıracak ve tanıtım pazarlama masraflarında da önemli bir tasarruf sağlayacak bu site Türkçe ve İngilizce olmak üzere iki dilde hizmet verecek.

Microsoft'tan gençlere indirim
Microsoft Türkiye, ürünlerinde gençlere yönelik bir kampanya başlattı. Ofis 2000 ürünü için geçerli olacak kampanyadan öğrenci, veli, öğretmen, okul, üniversite, öğretim üyesi ve eğitim kurumları yararlanabilecekler. Mevcut Office 2000 Professional paketi yaklaşık 600 dolar civarında satılırken, yeni sürüm 115 dolar fiyatla satılacak. Paketin içinde Word, Excel, Powerpoint, Outlook, Microsoft Access ve Publisher programları yer alıyor. Bunun yanı sıra FrontPage, Visual Basic gibi yazılım geliştirme ürünleri de ugun koşullarla alınabilecek. Microsoft kampanya ile gençlerin küçük yaşlardan başlayarak lisanslı yazılım kullanmalarını hedefliyor.

Superonline'dan ücretsiz erişim
Superonline interneti tanıtmak ve kullanımı yaygınlaştırmak amacıyla yeni bir kampanya başlattı. 80 bin üniversite öğrencisini hedefleyen kampanyada, gençlere bedava internet erişim CD'si dağıtılıyor. Böylece 2 ayla sınırlı 100 saatlik internet erişimi hakkını elde eden gençler, abonelerini yenilemek istedikleri takdirde, abonelik süresi kadar ücretsiz internet erişimi hakkını da kazanıyorlar. Kampanya çerçevesinde bugüne kadar Koç Üniversitesi, İstanbul Üniversitesi, Boğaziçi Üniversitesi ve Marmara Üniversitesi'nde bedava internet erişim CD'leri tanıtıldı.

Lufthansa havaalanına limuzinle götürüyor
Lufthansa Havayolları, yolcuları için yeni bir kampanya başlattı. Lufthansa'dan yapılan açıklamada, kampanya kasamında 2 tam Business Class bileti alan yolculara, 'evden havaalanına limuzin ile transfer olanağı, uçuşta kullanılabilecekleri kişi başına 50 mark tutarında Duty Free alışveriş çeki, Münih veya Frankfurt havaalanında herhangi bir restoranda kullanabilecekleri iki kişilik toplam 100 mark tutarında yemek çeki ve yine Münih veya Frankfurt havaalanında ücretsiz konaklama olanağı' sunulduğu bildirildi. 30 Kasım tarihine kadar devam edecek kampanya süresince, Business Class yolcularına eşleri ile birlikte uçtukları takdirde eşlerden birine yüzde 50 indirim yapılacağı da belirtildi.

Mali sektörlerin yazılımı Akademi'den
Yazılım şirketlerinden Akademi Bilgisayar'da ortaklık ve yönetim yapısı değişti. Sigortacılık sektörünün önemli yayın organlarından Sigortacı Dergisi'nin sahibi Metin Öztürk, şirketin büyük ortağı ve Yönetim Kurulu Başkanı oldu. Dün düzenlenen basın toplatısı ile şirketin yeni stratejisini tanıtan Öztürk, sektördeki hatalı yazılım konusunun altını çizdi. Şirketin lekesiz adını korumayı ve hizmet çıtasını yüksetmeyi amaçladıklarını belirten Öztürk, sigortacılığın yanı sıra mali sektörün diğer alanlarında da taleplere cevap vereceklerini belirtti.

Sinpaş'ın 2. Aqua City kampanyası
Sinpaş'In Anadolu yakasında kurduğu Aqua City projesinin ikinci etap satış kampanyası bugün başlıyor. Altunizade'ye 11 kilometre mesafede toplam 1.124 villa ve akıllı konutların bulunduğu Aqua City'de 100 metrekarelik lüks dairelerden 503 metrekarelik villalara kadar farklı büyüklüklerde evler 250 milyon ile 1 milyar 990 milyon arasında değişen taksitlerle 48 ay vadeli TÜFE endeksine bağlı ödeme planıyla satılıyor. Sinpaş'ın kampanyası bir ay sürecek. Daha önce düzenlenen birinci kampanya da yoğun ilgi görmüştü.

Bu yıl kalite ödülü alamadık
Avrupa Kalite Ödülleri'nde bu yılın sonuçları, Brüksel'de Avrupa Kalite Yönetimi Vakfı'nın İş Mükemmelliği Forumu çerçevesinde düzenlenen bir törenle açıklandı. Belçika Kralı II. Albert'ın da katıldığı törende finalistler arasında Türkiye'den de Eczacıbaşı Yapı Gereçleri ve Türk Elektrik Enstitüsü bulunuyordu. Ama ne yazık ki Türk şirketleri finalden öteye gidemedi. Avrupa Kalite Ödülleri'nin bu yılki sahipleri "Büyük Ölçekli Kuruluşlar" kategorisinde İngiliz Yellow Pages, "Organizasyonel İş Birimleri" kategorisinde Belçika'dan Volvo Cars Gent, "Bağımsız KOBİ" kategorisinde Danimarka'dan Danish International Continuing Education ve "KOBİ-Bağlı Kuruluşlar" kategorisinde Fransa'dan Servitique Network Services olarak açıklandı.

Turkcell'in kredi notu arttı
Kredi derecelendirme kuruluşu Duff and Phelps, Turkcell'in Türk Lirası cinsinden kredi notunu, BB-'den BBB-'ye yükseltti. Duff and Phelps'ten yapılan açıklamada, Turkcell firmasının kredi notunun yükseltilmesinin, abone sayısındaki artışı ve güçlü piyasa pozisyonunu yansıttığı vurgulandı. Turkcell'in, cep telefonu pazarında hızla büyümesinin şebeke yenileme ve geliştirme için gerekli yatırımların finansman ihtiyacını artırdığı da vurgulandı. Şirket, Turkcell'in kazançlarının artması sürecinde, yerel para birimi cinsinden kredi notunun "yatırım seviyesine" yükseltilmesini destekleyebileceklerini de ifade etti.

Faiz yükselmedi ama yükselebilir
ABD Merkez Bankası (FED) önceki günkü toplantısında faiz oranlarını değiştirmedi, fakat ileride yükseltebileceğinin işaretini verdi. FED toplantısından sonra yapılan açıklamada, bankalararası para piyasasında gecelik borçlanma faizinin yüzde 5.25 olarak aynen korunduğu kaydedildi. Ağustos ayında, enflasyonun yükseliş trendi riskini azaltmak amacıyla faizleri yükselten FED, şimdilik enflasyonda yükseliş tehlikesi görmeyerek bu oranları değiştirmedi, fakat ekonominin aşırı ısınmasını önlemek için, bu yıl içinde oranları üçüncü kez yükseltebileceği mesajını verdi. FED, 16 Kasım ve 21 Aralık tarihlerinde toplanarak, faiz oranlarını gözden geçirecek.

Osmanlı ekonomisi tartışmaya açılıyor
Avrupa Bankacılık Tarihi Birliği, Osmanlı Bankası Tarihi Araştırma Merkezi ve Türkiye Ekonomik ve Toplumsal Tarih Vakfı'nın işbirliği ile 15-16 Ekim tarihleri arasında düzenlenecek bir toplantıda Osmanlı ekonomisi incelenecek. "Doğu ile Batı'nın kaşağında: Bankacılık, Ticaret ve Yatırımlar" başlıklı toplantıya Osmanlı Bankası ev sahipliği yapacak. Türkiye'nin önde gelen iktisatçı ve iktisat tarihçilerinin katılacağı toplantının danışmanlığını Boğaziçi Üniversitesi'nden Prof. Dr. Şevket Pamuk üstlenecek. Toplantıda İstanbul'un yeniden bir finans merkezi olma şansı tartışılacak.

Demirbank'tan bireysel internet
son yıllrda bireysel bankacılık alanında büyük bir atılım yapan Demirbank son olarak da tüm bireysel bankacılık hizmetlerinin gerçekleştirilebildiği internet sayfasını müşterilerinin kullanımına açtı. Dün bankadan yapılan açıklamada www.demirnet.com adresinden ulaşılabilen internet sitesinden tüm bireysel bankacılık hizmetlerinin gerçekleştirilebileceği belirtildi.

Bayındırbank'ta yeni atamalar
Bayındırbank'ta Hazine ve Sermaye Piyasaları Genel Müdürlüğü'ne Gökhan Günay, Sermaye Piyasaları Birim Müdürlüğü'ne Recep Atakan, İnsan Kaynakları ve İnşaat Emlak Müdür Yardımcılığı'na ise Neşe Okakın atandı.

Mithat Selection'dan Millennium koleksiyonu
Erkek giyim markası Mithat Selection, sonbahar-kış sezonu için hazırladığı '2000 Millennium Koleksiyonu' ile müşterilerinin karşısına çıkıyor. Bu koleksiyon için yünlü kumaşlarda özel apre işlemleri uygulandı ve kumaşın ütü tutma kabiliyeti ortaya çıkarıldı. Mithat Selection, polyester kumaşlarda ise lycra kullanarak rahatlık sağladı. '2000 Millennium Koleksiyonu' bu senenin trendi triko kumaşları; blazer cekette, montta ve gömlekte kullanıyor.

Yataş'tan her yere uygun ürün paketi
Yataktan kanepeye, havludan koltuğa, ev tekstil ürünlerinden mobilyaya kadar çeşitli ürünler sunan Yataş, Toplu Satışlar Müdürlüğü kurarak yeni bir koleksiyon geliştirdi. Yataş, Professional Line Koleksiyonu ile otelden tatil köyüne, hastanelerden büyük sitelere kadar toplu alımlar yapan firmalara, özel koleksiyonuyla hizmet verecek.

Akfa Konserve de İSO 9002 belgesi aldı
AKFA'NIN üreticisi olan Akpınar Zirai İstihsal ve Konservecilik AŞ, Uluslararası Kalite Sistem belgesi olan İSO 9002'yi aldı. Domates, salça, ketçap, bezelye ve sebze konserve üreten Akfa fabrikaları bu yıl portföyüne hazır yemek, haşlanmış sebze ile biber salça ürünlerini de ekliyor.


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır