kapat

07.10.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
inter merkez
Siber Haber
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

Teba
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Lideriniz turp gibi

Savaş SÜZAL (WASHİNGTON)


Amerika gezisinin öncesi ve sonrasında Başbakan Bülent Ecevit'in sağlık sorunları olduğuna dair çeşitli spekülasyonlar çıktı.

Başbakan'ın danışmanından doktoruna kadar herkes bu konu hakkında açıklama yaptı. Amerikalı üst düzey yetkililer de sonunda bu konuda görüş bildirdiler. Amerikan yönetiminin, davet edilen dış ülke liderlerinin sağlığıyla çok yakından ilgilendiği bilinen bir gerçek. Ecevit ile yakın temas kuran üst düzey bürokratlar da görüşlerini hiç çekinmeden açıkladılar: "Başbakan Ecevit'in sağlığı çok iyiydi. Çok iyi performans verdi..."

TEK SORUN JETLAG
Ecevit'in bazı davranışlarının altındaki temel sorunun yaşlılıktan kaynaklanmadığını belirten Amerika Dışişleri Bakanlığı yetkilileri, "Başbakan 'jetlag'i üzerinden atamamış" dediler. Başbakan'ı gerek görünüşü gerek davranışlarıyla oldukça sağlıklı bulan ve Ecevit'i gezisi boyunca bir dakika yalnız bırakmayan bir Amerikalı yetkili, Başbakan'ın soruları yanıtlamadaki ustalığı, kullandığı kelimeler, kurduğu cümleleri "O yaştaki bir insan için mükemmel" olarak yorumladı.

Ecevit'in sağlık taramasından geçip geçmediği konusuna değinmeyen Amerikalılar, Başbakan'ın gezideki performansının günler geçtikçe daha da arttığına dikkat çekti. İlk gün tutuk olduğu gözlenen Ecevit'in 5 günlük gezisinin sonlarına doğru daha rahat olduğunu hatırlatan uzmanlar, bu durumu da şöyle açıkladı: Doktorlar, uzun uçuşlar ardından yaşanan bu duruma jetlag diyorlar. Kişi, uçuş sırasında geçilen saat dilimi kadar gün kendine gelemiyor. Başbakan'ın sorunu yaşlılık değil, jetlag'di...


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır