kapat

03.10.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
inter merkez
Siber Haber
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
SAİT GÖRSOY(sgursoy@sabah.com.tr )


11 Ekim büyük gün

Üniversiteye giremeyenler için ek kontenjanlar 11 Ekim'de açılıyor

Öğrencİ Seçme ve Yerleştirme Sınavı sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte, üniversiteye girme şansını kaybettim diyen adaylar için yeni bir umut kapısı daha açılıyor. 22 Eylül'de üniversite kayıt işlemlerinin tamamlanmasının ardından, üniversiteler bölümlerindeki boş kalan kontenjanlarını ÖSYM'ye bildirdiler. ÖSYM'de "1999 Ek Kontenjanlar Kılavuzu'nu" hazırladı. 11-18 Ekim tarihleri arasında yapılacak başvurular için adaylar kılavuzu İl ve İlçelerdeki ÖSYM Sınav Merkezi Yöneticiliği yetkililerinden temin edecekler.

Tercih sıralaması
1. Ek yerleştirmelerde 1999 Y-ÖSS puanları kullanılacak. Ek yerleştirmeye dahil yükseköğretim programlarının kontenjanları ve taban puanları ile ilgili bilgiler 1999 Ek Kontenjanlar Kılavuzu'nda verilecek.

2. Adaylar Tercih Bildirim Formu'nda en fazla 8 tercih yapma hakkına sahipler. Bu 8 tercih hepsi 2 yıllık, hepsi 4 yıllık ya da 2 ve 4 yıllık programlardan karışık şekilde oluşabilir.

3. Ek yerleştirmede adayın, tercih ettiği programlarla ilgili geçerli ve hesaplanabilir puan yoksa veya puanı tercih ettiği programların puanından küçükse, bu tercihler iptal edilecek.

4. 1999 Ek Yerleştirme Kılavuzu'nda Tablo-3 (2 yıllık) ve Tablo-4'de (4-5-6 yıllık) yer alan programların karşılarında 1999 Taban Puanları yazacak. Adayların puanlarının yettiği bu programları, istek sırasına göre sıralamaları gerekecek.

5. Ek kontenjanlarla bu yıl bir yükseköğretim programını kazanan adaylar kayıt yaptırsın yaptırmasın fark etmez, 2000 ÖSYS'de puan kaybına uğrayacak.

6. Adaylar ek puan aldıkları bölümlerle ilgili tercih yaparken, sonuç belgelerindeki "alan içi puanlarını" dikkate alacaklar. Ek puan almadıkları bölümlerle ilgili tercihlerinde ise sonuç belgelerindeki alan dışı puanlarını dikkate alacaklar.

Yazarlar sayfasina geri gitmek icin tiklayiniz.

Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır