|
Dövme aşı
Malzemesi
* 1/2 kg dövme (aşurelik buğday)
* 1 su bardağı nohut (akşamdan ıslatılmış)
* 1/2 kg kuşbaşı et
* 1 adet soğan
* 1 çorba kaşığı biber salçası
* 1 çorba kaşığı tereyağı
* 1 tatlı kaşığı kırmızıbiber
* 1/2 tatlı kaşığı kimyon
* 1/2 çay bardağı sıvı yağ
|
HAZIRLANIŞI
Aşurelik buğdayı akşamdan sıcak su ilavesi ile beş dakika pişirip, bekletelim. İyice şişen buğdayları basınçlı bir tencereye alalım. İçine akşamdan ıslatılmış nohutları, eti ve yeterince tuzu ekleyelim. Malzemenin üzerine dört parmak aşacak kadar sıcak su ekleyelim. Çok kısık ateşte nohutlar ve buğday yumuşayana dek pişirelim. Ateşten alalım. Ayrı bir tavada sıvı yağ ve tereyağını kızdıralım. Soğanı küçük küçük doğrayarak, pembeleştirelim. Kimyonu ve biber salçasını ekleyip, bir dakika daha kavuralım. Tenceredeki dövme aşına ekleyelim. Tahta kaşıkla yemeği dövercesine hızla karıştıralım. Dövme aşını sevris tabağına alalım. Kalan tereyağını eritip, kırmızıbiber ekleyelim. Yemeğin üzerine gezdirip, servis yapalım.
|
Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır
|