kapat

03.10.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
inter merkez
Siber Haber
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Dövme aşı
Malzemesi
* 1/2 kg dövme (aşurelik buğday)
* 1 su bardağı nohut (akşamdan ıslatılmış)
* 1/2 kg kuşbaşı et
* 1 adet soğan
* 1 çorba kaşığı biber salçası
* 1 çorba kaşığı tereyağı
* 1 tatlı kaşığı kırmızıbiber
* 1/2 tatlı kaşığı kimyon
* 1/2 çay bardağı sıvı yağ

HAZIRLANIŞI
Aşurelik buğdayı akşamdan sıcak su ilavesi ile beş dakika pişirip, bekletelim. İyice şişen buğdayları basınçlı bir tencereye alalım. İçine akşamdan ıslatılmış nohutları, eti ve yeterince tuzu ekleyelim. Malzemenin üzerine dört parmak aşacak kadar sıcak su ekleyelim. Çok kısık ateşte nohutlar ve buğday yumuşayana dek pişirelim. Ateşten alalım. Ayrı bir tavada sıvı yağ ve tereyağını kızdıralım. Soğanı küçük küçük doğrayarak, pembeleştirelim. Kimyonu ve biber salçasını ekleyip, bir dakika daha kavuralım. Tenceredeki dövme aşına ekleyelim. Tahta kaşıkla yemeği dövercesine hızla karıştıralım. Dövme aşını sevris tabağına alalım. Kalan tereyağını eritip, kırmızıbiber ekleyelim. Yemeğin üzerine gezdirip, servis yapalım.

Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır