kapat

03.10.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
inter merkez
Siber Haber
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
'IMF gelecek yıl yüzde 5.5'lik büyüme bekliyor'
Devlet Bakanı Recep Önal, "IMF, Türkiye'nin gelecek yılki kalkınma hızının yüzde 5.5'i bulacağını tahmin ediyor" diye konuştu

DEVLET Bakanı Recep Önal, IMF ve Dünya Bankası'nın 2000 yılı için Türkiye'den büyüme beklediğini söyledi. IMF ve Dünya Bankası'nın toplantılarına katılmak üzere ABD'de bulunan Devlet Bakanı Önal, deprem sonrası binalar ve altyapıyla birlikte maddi hasarın 3 milyar dolar olduğunu belirterek, diğer unsurlar da dikkate alındığında Dünya Bankası'nın 8.5 milyar dolar, Devlet Planlama Teşkilatı'nın ise 11 milyar dolar depremden doğan kayıp tespiti yaptığını söyledi.

BÜYÜK ARTIŞ
Sadece binaları yapmakla işin bitmediğini vurgulayan Önal, "Ekonomik kayıplarımızı da kapamamız lazım. Dünya Bankası, kalkınma hızımızın yükseleceğini hesaplıyor. IMF ise 2000 yılında kalkınma hızımızın yüzde 5.5'e ulaşacağını tahmin ediyor'' dedi.

Önal, depremin ardından hasarlı binalar ve zarar gören insanların tek tek bilgisayar kayıtlarının tutulduğunu ve kime ne ölçüde yardım sağlandığının tespit edilebildiğini de bildirdi.

Recep Önal, "Tek tek kişilere ne yardım yapıldığını bulmaya çalışıyoruz. Deprem sonrasında gelen finansal yardımın yerli yerinde kullanılması lazım. Bunun için birkaç bakanlığın koordinatörlüğünde bu idareyi kurabilirsek bu Türkiye'ye olan güveni de artıracak'' dedi. Önal, IMF ve Dünya Bankası ile ABD'de yapılan görüşmelerde, her iki kuruluşun da ''yardımın yerli yerinde kullanılması'' endişelerini dile getirdiklerini söyledi.


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır