kapat

21.08.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
banners
Siber Haber
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
'İyi sınav vermedik'
DEPREMİN Cumhuriyet tarihinin en büyük felaketi olduğu söyleyen ANAP Genel Başkanı Mesut Yılmaz, "Ölü sayısına bakıldığında, 1934'teki Erzincan depreminden sonraki en büyük felakettir" dedi.

Depremin, 20 milyon kişinin yaşadığı bir bölgeyi etkilediğini belirten Yılmaz, her geçen günün de, bu afetin ekonomik sonuçlarının ne kadar ağır olacağını ortaya çıkardığını söyledi.

Böyle bir afet dünyanın neresinde yaşanırsa yaşansın, sıkıntılar olacağını ifade eden Yılmaz, "Afet bölgesindeki vatandaşların en çok şikayetçi olduğu konu, kurtarma çalışmalarıyla ilgili. Bu afetin yaraları sarıldıktan sonra, Türkiye, sivil savunma meselesini masaya yatırmak zorunda. Devlet olarak sivil savunma alanında iyi sınav veremedik" dedi.

"Hala yaşayanlar var"
Afetten kısa bir süre sonra Türkiye'ye 28 ülkeden gelen 1688 uzmana şükranlarını da sunan Yılmaz, insani alanda uluslararası bir dayanışma örneği gösterildiğini ifade etti.

Aynı afetin o ülkelerde de yaşanması durumunda o ülkelerin profesyonel ekiplerinin yetersiz kalacağını belirten Yılmaz, ne kadar yıkılmış bina varsa, o kadar uzman ekibe ihtiyaç olduğunu kaydetti. Hala enkaz altından canlı çıkarılan vatandaşlar varolduğuna dikkati çeken Yılmaz, süre uzadıkça enkaz altında kalanların yaşama şansının azaldığını da söyledi.

ANAP lideri Mesut Yılmaz, devletin, klasik telefon ve cep telefonu hizmetlerinin kullanılamaz hale gelmesini dikkate alarak tüm valilerine uydu telefonu vermesi gerektiğini vurgulayarak, "Başbakan'ın, haberleşmesini televizyonlar aracılığıyla sağlaması üzüntü verici" dedi.

Yıkılan binaların sorumluluğu konusunda müteahhitler aleyhine kampanyalar yürütüldüğüne de işaret eden Yılmaz, teknik sorumluluğun müteahhitlere değil, teknik personele ait olduğunu belirtti.


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır