kapat

21.08.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
banners
Siber Haber
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Pratik çerkez tavuğu
Malzemesi
* 1 adet tavuk
* 1.5 su bardağı ceviz içi
* 1 su bardağı süt
* 3 dilim bayat ekmek içi
* 1 fincan sıvı yağ
* 1 adet soğan (tavuk haşlanırken kullanılır)
* 1 adet havuç (tavuk haşlanırken kullanılır)
* 1/2 limon* 1/2 demet maydanoz
* 1 çay bardağı tavuk suyu
* 1 diş sarmısak
* Tuz, kırmızıbiber

HAZIRLANIŞI
Tavuğu yıkayalım. Limon suyu ile ovalım. Tavuğun karın boşluğuna 1 havuç ve 1 soğanı bütün olarak yerleştirelim. Su ilavesi ile tavuk yumuşayana dek haşlayalım. Tavuğun etlerini kemiklerinden ayıralım. Etlerini önce didikleyip, sonra küçük parçalar halinde doğrayıp, bekletelim. Tuzunu serpelim. Bayat ekmek içini süt ile ıslatalım. Cevizleri iyice dövüp, ilave edelim. Tavuk suyunu, tuz, karabiber ve dövülmüş sarmısağı ilave ederek, robotta veya çırpla teli ile çırpalım. Tavuk etlerini servis tabağına dizelim. Üzerine hazırladığımız sütlü cevizli sosu gezdirelim. Yağı tavaya alıp, kırmızıbiberi ilave edelim. Biberi hafifçe yaktıktan sonra sosun üzerine gezdirelim. Maydanoz dalları ile süsleyip, servis yapalım. Dilersek peynir dilimlerinin olduğu ekmeklerin üzerine koyup da servis yapabiliriz.

Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır