kapat

21.08.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
banners
Siber Haber
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
'Kimse moral bozmasın'
Devletin acz içinde olmadığını belirten Başbakan Ecevit görevlilerin canla başla çalıştığını söyledi

Başbakan Bülent Ecevit, depremde devletin kurtarma ve enkaz kaldırma çalışmalarında, acizlik gösterdiği yolundaki iddialara sert tepki gösterdi. Ecevit "Devlet görevlilerinin moralini bozmaya kimsenin hakkı yok" dedi.

Ecevit, dün Başbakanlık önünde yaptığı açıklamada, eksikliklerin giderilmesi ile birlikte çalışmalarda büyük bir canlılık başladığını belirterek, şunları söyledi:

"Buna rağmen bazı çevrelerin, bu arada bir kısım medyanın, devleti acz içinde göstermesi, devlet görevlilerinin moralini bozuyor. Devlet görevlileri, içinde yakınları, can tehlikesi ile karşı karşıya durumda, enkaz altında olduğu halde gecelerini, gündüzlerine katarak çalışıyorlar. Onların moralini bozmaya kimsenin hakkı yok. Bu, insanlık ve dünya tarihinin en ağır felaketlerinden biri. Bizim kendi tarihimizin en ağır felaketidir kanısındayım. Ona rağmen devlet çalışmaları, başlangıçta ilk iki gün rastlanan engellemeler aşıldıktan sonra bütün hızıyla devam ediyor. Çadır-kentler hızla kurulmaya başlandı. Böylelikle gecelerini dışarıda geçirmek zorunda kalan yurttaşlarımızın temizlik ve başka gereksinimleri, güvenli barınmaları sağlanmış olacak."

OHAL'e gerek yok
"Deprem bölgelerinde OHAL ilan edilmesi konusunda Bakanlar Kurulu'nda görüş ayrılığı oldu mu?" sorusuna ise Ecevit şu yanıtı verdi:"Hayır. Konusu Bakanlar Kurulu'nda görüşüldü ve afetlerle ilgili yasal olanakların yeterli olacağı kanısına varıldı. Devletimizin organları arasında tam bir uyum var. O bakımdan OHAL'e şu aşamada gerek görmedik."

Askeri kanadın, 'sıkıyönetim' ilan edilmesi yönünde görüşlerinin olduğu iddiasının hatırlatılması üzerine Ecevit, "Hayır. Asker kanadından böyle bir istek kesinlikle gelmedi, gelmiş değil. Nereden çıkıyor, bilmiyorum" dedi.

Enkaza ilaç sıkılacak
Ecevit, deprem bölgesindeki en önemli sorunun, sağlık sorunu olduğunu belirterek, "Kimliği belirlenemeyen cenazelerin fotoğrafları çekiliyor ve derhal defnedilmeye çalışılıyor. Burada ciddi bir tehlike var. O tehlikeyi önlemek için salgın hastalıkları önleyici bazı ilaçların enkaza sıkılması gibi çareler üzerinde duruluyor" diye konuştu.


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır