kapat

21.08.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
banners
Siber Haber
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Elif kurtuldu
Çınarcık'ta enkaz altında uçan kuş, yaşamın habercisi oldu. 11 yaşındaki Elif, 80 saat sonra enkaz altından sağ kurtarıldı

YALOVA'NIN Çınarcık ilçesinde, göçük altından uçan minik bir kuş, Elif'in 80 saat kaldığı enkaz altından yaşama döndürülmesini sağladı. Çınarcık'ta Veli Göçer Arsa Ofisi'nce yaptırılan ve yüzlerce kişiye mezar olan Çamlık Sitesi'nde önceki gün saat 17.00 sıralarında kepçe ile kaldırılan enkaz arasından bir muhabbet kuşu uçtu.

Alman, İsrail ve Polonyalı kurma ekipleri, kuşun çıktığı yerin çevresinde çalışmalarını yoğunlaştırdı. Ses dinleme cihazlarıyla yapılan tarama sonunda, enkazın derinliklerinden bazı sesler duyuldu. Kurtarma ekipleri, uzun süren çabalarla kuşun uçtuğu yerde Gündüz Ailesi'nin bulunduğu yeri tesbit etti. Ekipler bu arada tercüman aracılığıyla 11 yaşındaki Elif Buse'ye seslerini duyurup, sürekli konuşarak uyumamasını sağladılar. Elif'e yaklaşıldığında çok önemli bir karar verdi, İsrailli ekip. Elif'in enkaz altında kalan bir bacağı kurtarılırken, bir otomobilin altında kalan diğer bacağın kesilmesi gerekiyordu. Ancak Elif'in duygu seli yaratan konuşmaları bu acı kararın uygulanmasını engelledi.

Elif, gece saat 02.00 sıralarında İsrailli ekibe hitaben "Hepinize beni kurtarmaya çalıştığınız için çok teşekkür ederim. Burada çok sıkıldım. Ne olur bir an önce beni çıkarın" dedi.

Ekip, Elif'i bacağını kesmeden çıkarma kararı aldı. Bunun için çalışma süresini uzatmayı göze aldılar ve enkaz yığınını adeta iğneyle kuyu kazar gibi kaldırdılar. Ve küçük Elif, sabah saat 10.30 sıralarında sağ salim çıkarıldı. Dayısı İbrahim Yavaş, yeğeninin 12 saat süren kurtarma çalışmaları sonunda sevinçten uçuyordu. İsrailli kurtarma ekibi ile Türk doktorlar da bu mutlu sonu sevinç çığlıklarıyla kutladılar.

Yavuz ÖZGÜNAY-Umut TÜTÜNCÜ (SHA)


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır