kapat

11.07.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
intermerkez
Siber Haber
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
AF yine gündemde
Cezaevlerinde büyük heyecan yaratan 'Af' için koalisyon partileri bir görüşme yapacak

Adalet Bakanı Hikmet Sami Türk, 56. Hükümet döneminde gündeme gelen "Af Yasası" konusunda, yakında koalisyon partileri arasında bir görüşme yapılmasının planlandığını söyledi. Seçim bölgesi olan Trabzon ve ilçelerinde incelemelerde bulunan Adalet Bakanı Türk, gazetecilerin sorularını yanıtlarken, "af" konusunun yeniden gündeme geleceğini belirterek şunları söyledi: "Af yasası konusunda koaliasyon partileri arasında bir görüşme yapılması planlanıyor. Önümüzdeki günlerde koalisyon partilerinin liderlerini tek tek ziyaret ederek, çalışmalar hakkında bilgi vereceğim. Yasa ondan sonra biçimlenecek. Ayrıca, Af Yasası ile birlikte Pişmanlık Yasası da bu taslak içinde yer alacak. Bu taslakta bütün suçları kapsayan bir af söz konusu değildir. Af konusunda belirli bir sınırlama getireceğiz." Adalet Bakanı Türk, Cumhuriyet tarihinde hiçbir zaman bütün suçluların affedilmediğine de dikkati çekerek, özellikle yüz kızartıcı suçlar ile adam öldürme ve sahtekarlık gibi suçlarda affın söz konusu olamayacağını sözlerine ekledi.

"Apo için pazarlık yok"
Abdullah Öcalan'ın avukatlığına soyunan İtalya'yı da sert bir dille eleştiren Türk, Öcalan davasının sadece Türkiye'de değil bazı Avrupa ülkelerinde de iç politika malzemesi yapıldığını söyledi ve "İtalyanlar kendi işlerine baksınlar" dedi. Apo'nun avukatlığına soyunan İtalya Başbakanı Massimo D'Alema'nın Avrupa Birliği'ne Apo'nun idam edilmemesi yönünde bütün inisiyatiflerini Türkiye üzerinde kullanmasını istediğini ve infazın yapılmaması halinde Türkiye'nin AB'ye girmesinde kolaylıklar sağlanacağını söylediğinin hatırlatılması üzerine Adalet Bakanı Türk şunları şöyledi:

"Türkiye bu konuda hiçbir ülke ile pazarlık halinde değildir. Böyle bir pazarlığı da düşünmemektedir. Türkiye kendi taahhütleriyle bağlıdır. Hareketlerini bu çerçeve içerisinde düzenlemek durumundadır. İtalya Parlamentosu'nun Türk İçişleri'ne müdahale niteliği taşıyabilecek biçimde Türk yargısı önünde devam etmekte olan dava ile bağlantılı konularda kararlar alması kabul edilemez. "

Ahu BOZLAR / Murat KABAN


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır