kapat

11.07.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
intermerkez
Siber Haber
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Buharda paket böreği
Malzemesi
* 3 yufka
* 1 adet kabak
* 1 adet havuç
* 200 gram kıyma
* 1 adet soğan
* Alüminyum folyo
* 1/2 çay bardağı sıvı yağ
* Tuz, pulbiber, yoğurt, sarmısak

HAZIRLANIŞI
Bir yufkayı serelim. Üzerini sıvı yağ ile yağlayalım. Rendelenmiş havucu yufkanın üzerine serpelim. İkinci yufkayı serelim. Tekrar yufkayı yağlayalım. Kabak rendesini serpelim. Son yufkayı yerleştirip, yağlayalım. Kıymayı soğan ile birlikte kavuralım. Tuz-biberi ayarlayıp, kıymayı yufkanın üzerine yayalım. Rulo yaparak saralım ve ortadan keselim. Her iki parçayı da ayrı ayrı alüminyum folyolara sarıp kenarlarını sıkıca kapatalım. Tencereyi paketlerin üzerine çıkacak kadar su koyup, kaynatalım. Paketleri sıcak suda 20 dakika pişirip, soğutalım. Folyoyu çıkaralım. Ruloyu 2 parmak eninde keselim. Dilimlerin üzerine sarmısaklı yoğurt ve kırmızı biberli yağ gezdirip, servis yapalım.

Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır