kapat

11.07.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
intermerkez
Siber Haber
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
AB üyeliğinizi destekleriz
YUNANİSTAN Dışişleri Bakan Yardımcısı Yannis Kranidiotis, Kıbrıs Rum Kesimi'nin AB üyeliği sürecinde sorun çıkarılmaması ve AB'nin Ege konusunda Atina'yı resmen desteklemesi halinde, Yunanistan'ın Türkiye'nin AB üyeliğine adaylığına itiraz etmeyeceğini söyledi.

Kranidiotis, Atina'da yayımlanan haftalık Ependitis gazetesine verdiği demeçte, Yunanistan'ın, AB'nin garantisini aradığını, bu yaklaşımının kabul görmesi halinde Atina'nın, AB'nin Türkiye'ye yönelik mali yardımlarına koyduğu vetoyu da kaldırabileceğini belirtti. Kranidiotis, AB adaylığı için Türkiye'nin demokratikleşme yolunda adımlar atması yolundaki şartı ise Atina'nın değil, AB'nin koyduğunu iddia etti. Atina, Türkiye-AB ilişkilerinde ilerleme kaydedilmesi için Türkiye'nin Lahey Adalet Divanı'nın genel yargı yetkisini tanıması ve Kardak konusunu Divan'a götürmesini, ayrıca Kıbrıs sorununun çözümüne yardımcı olması ve demokratikleşme yolunda adımlar atması gerektiğini savunuyordu.

Görüşmeler başlıyor
Bu arada, Türkiye ile Yunanistan arasında bu ayın sonunda başlayacak diyaloğa da değinen Kranidiotis, "Niye farklı bir şey denemeyelim" dedi. Yapılacak görüşmelerin gündeminde yer alan terör konusunun Türkiye açısından geri tepen bir konu olacağını savunan Bakan Yardımcısı, "İleri sürdüğü iddiaları hiçbir zaman kanıtlayamamış olan Türkiye'nin terör konusunda Yunanistan aleyhinde yürüttüğü propaganda, tüm çıplaklığıyla ortaya çıkacak" dedi.


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır