kapat

11.07.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
intermerkez
Siber Haber
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Okuyan ikna edemedi
CHP lideri Altan Öymen: Ekonomideki sıkıntı çalışanlardan kaynaklanmıyor. Yükü niye onlar çeksin.

Özgür AKBAŞ

CHP Genel Başkanı Altan Öymen, Çalışma Bakanı Yaşar Okuyan tarafından açıklanan Sosyal Güvenlik Reformu paketine sert tepki gösterdi. Sosyal güvenlik reformunun açıklandığı günün akşamı bir düğünde biraraya gelen Bakan Okuyan ile CHP lideri Öymen uzun süre memur zammı ve emeklilik yaşından konuştular.

Okuyan, tasarının tüm yanlarını Öymen'e anlatırken, tasarının haklılığını savundu ve kesinlikle Meclis'ten geçmesi gerektiğini söyledi. Düğünde, Okuyan'ı dinlemekle yetinen Öymen, dün bu konudaki görüşlerini dile getirdi.

"Yük memurun üzerinde"
Altan Öymen, CHP Yüksek Disiplin Kurulu'nun görev dağılımı yapacağı toplantı öncesinde, memura yapılan yüzde 20 zam ve hükümetin Meclis'e gönderdiği Sosyal Güvenlik Yasa Tasarısı ile ilgili partisinin görüşlerini şöyle açıkladı: "Şimdiye kadar olduğu gibi, ekonomideki kronik çöküntünün suçlusu sanki çalışanlarmış gibi gösterilerek, yük yine onların sırtına yüklenmiştir. Ekonomik çöküntünün giderilmesi için paylaşılması gereken yük, maalesef yine sermaye kesiminin üzerinden alınmıştır. Memura bu oranda zam tek kelimeyle insafsızlıktır. Sosyal Güvenlik Yasa Tasarısı'nda ise, SSK'nın çöküntüsünün nedeni sanki sadece emeklilik yaşı gibi gösterilerek, çalışanların ihtiyacı olduğu en büyük güvence olan iş güvencesi tasarıda yer almamıştır."

Öymen, Sosyal Güvenlik Yasa Tasarısıyla ilgili olarak Genel Merkez'de görevli arkadaşlarının çalışmalara başladığını ve CHP'nin sendikalar ve demokratik kitle örgütleriyle işbirliğini sürdürerek bu konunun takipçisi olacağını söyledi.


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır