kapat

11.07.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
intermerkez
Siber Haber
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
"Sokaktan bir şey çıkmaz"
MHP lideri Bahçeli, Sosyal Güvenlik Yasası ve memur zamları konusunda hükümetin önerdiklerinin dışında başka bir çözüm olmadığını söyledi

Başbakan Yardımcısı ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, emeklilik yaşı ve memur maaş zammını prostesto eden çalışanlara "Sokaktan birşey çıkmaz", Apo'yu asalım mı, asmayalım mı tartışması yapanlara da "Kamu vicdanını yaralıyorsunuz" uyarısında bulundu.

Bahçeli, dün partisinin MYK, MKK ve İl Başkanları toplantısında konuştu. Konuşmasını Devlet Bakanı Hikmet Uluğbay'a ve DSP'ye "geçmiş olsun" dileyerek başlayan Bahçeli, ülkedeki siyasi ve ekonomik koşulların olağanüstü elverişsizliği bilinerek hükümete girildiğini söyledi. Bahçeli, "İktidar olurken parti çıkarları hesabı yapmadan, ateşten gömlek giydik. Ülkemizin yeni bir siyasi istikrarsızlık girdabına girmesine engel olmak istedik" dedi.

Maaş zammı...
Sosyal güvenlik reformunun Bakanlar Kurulu'nda imzalandıktan sonra Meclis'e sevkedildiğini, memurlara da yüzde 20 oranında maaş zammı verildiğini hatırlatan Bahçeli, emeklilerin hayat standartlarının yüksetilmesine, dar gelirlilerinin korunmasına yönelik yeni düzenlemeler yapılacağını söyledi.

Bahçeli, memur maaş zammı ve emeklilik yaşı konusunda eylem yapanlar içinse şunları söyledi: "Ekonomik Sosyal Konsey toplantısı, demokratik platform olarak, işçi ve işveren çevrelerinin bir araya gelerek, tartışma yaptıkları yerdir. Sokaktan bir netice çıkmayacağını herkes bilmelidir" dedi.

"Batı komleksini bırakalım"
Apo asılsın ya da asılmasın tartışması yapanları da eleştiren Bahçeli şöyle konuştu:

"Bugün, Apo asılsın mı, asılmasın mı, tartışmasının ulaştığı boyutlar, herşeyden önce yargı sistemine açık bir müdahale niteliği kazanmıştır. Cezaların caydırıcılığı gözardı edilmektedir. Türk insanının hukuk devletine olan güveni sarsılmaktadır. 30 bin kişinin katlinden sorumlu olan birine verilen cezanın bu boyutlar ihmal edilerek ele alınması yanlıştır. Artık batı ne der, kompleksini de bir yana bırakmalıyız. Unutulmamalıdır ki, Avrupa'daki bazı çevrelerin baskısı karşısında, geri adım atmak Türkiye'ye ne itibar kazandırır, ne de Avrupa Birliği'ne tam üyelik yolu açar. Türkiye'nin birliği ve beraberliği her türlü tartışmanın üzerindedir."

İtalya'ya tepki...
Bahçeli, bölücü başı Abdullah Öcalan'ın yakalanmasından sonra İtalya ve Yunanistan'ın fırtına koparmaya çalıştığını belirterek, İtalyan Başbakanı Dallema'yı da sert bir dille uyardı. Bahçeli, şöyle konuştu:

"Terörist başına yataklık eden bu iki ülkenin, olumsuz sicili artık herkes tarafından biliniyor. Çeşitli sosyalist ve komünist fraksiyonların bir araya gelmesinden oluşan İtalyan hükümetinin başı olan zat, kendi seçmen tabanı nezdinde itibar kazanmaya çalışıyor. Türkiye'nin içişlerine karışanların tarihi bir hata işlediklerini çok iyi bilmeleri gerekir. Bu çirkin kampanya karşısında gereken cevabı vermeye devam edeceğiz. İtalya'nın uluslararası işbirliği ve istikrarı sabote eden ahlak ve hukuk dışı tavırlarını da şiddetle kınıyorum."


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır